PLANULE REZERVACIJE

Fenomenalna šampanjska kuća Drappier gostuje u Manu 7.travnja što je prava šteta propustiti

Champagne Drappier Facebook Page

 Vincent Duterme/
Večeri će osobno prisustvovati i članica obitelji Drappier, a kuharski tim Matije Bogdana već kreira jela koja će služiti

Renomirana šampanjska kuća Drappier gostuje u zagrebačkom restoranu Mano 7.4. Večera od šest sljedova praćena sa šest različitih šampanjaca spomenute kuće započet će u 19 sati. Ipak zašto je to toliko posebno? Vrlo su rijetke prilike u Hrvatskoj da netko organizira večeru praćenu Drappierovim šampanjcima koji su izuzetno cijenjeni od strane struke, a ova vinska kuća postoji od 1808. godine. Prije nekoliko godina bilo je teško uopće nabaviti Drappierove pjenušce, danas je to moguće jer ih uvozi zadarski distributer Atrox o čemu smo pisali prošle godine kad su otvorili najbolju vinoteku u Dalmaciji.

Iako Drappier proizvodi šampanjce više od dvije stotine godina u regiji Cote des Bar, pomislili biste da se u bespućima interneta može pronaći gomila članaka o njima. Oni su se pak odlučili za manje komercjalno prenošenje poruka o njihovim šampanjcima pa je zabavna informacija da je glasoviti Forbes tek 2014. objavio članak o Drappieru pod naslovom "Šampanjci za koje možda nikad niste čuli". Ono što je najvažnije za Drappier je da je kuća još uvijek u vlasništvu obitelji, a Charline Drappier doći će i osobno u Mano. Njihova vina su potpuno prirodna, od kojih je možda najunikatniji Brut nature sans soufre koji rade u potpunosti bez sumpora, bez šećera na potpuno prirodan način.

Manov sommelier Domagoj Zorbas odlučio je za večerom poslužiti Blanc de Blancs, Brut nature, Brut nature Rose, Carte D'Or Brut i dva vintage šampusa Millesime Exception 2016 i Grande Sendree 2010. Zorbas nam je najavio kako na kraju večeri planiraju goste iznenaditi posebnim iznenađenjem.

Za kreiranje jela zadužen je Matija Bogdan, glavni chef Mana. Uspjeli smo doznati kako će neke od korištenih namirnica biti kvarnerski škampi, šumske gljive, paška janjetina i divljač. Prilikom nekoliko posljednjih posjeta Manu, Bogdan je svaki puta poslužio najbolji file jelena koji u ovom trenu možete kušati u gradu, a možda i šire. Bogdan se posebno izvještio za obradu divljači u londonskom restoranu Ledbury gdje je radio uz bok Brettu Grahmu. Restoran Mano proglašen je najboljim restoranom visoke kuhinje po izboru Dobri restorani 2021. godine.

Spoj Drappierovih šampanjaca, Bogdanove kulinarske čarolije i romantične atmosfere može biti dobra ideja za nezaboravnu večer koje ćete se rado prisjećati. U ovo kaotično vrijeme potrebno je pronaći i iskoristiti svaku priliku za slavlje i veselje, a svakako je to još lakše uz čašu dobrog šampanjca.

Cijena večere je 980 kuna, a budući da se radi o vrlo jedinstvenoj večeri, preporuka je da što prije rezervirate svoje mjesto. Kontakte možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:26