DOBRA PREPORUKA

Forbes uvrstio mali restoran u Novigradu na listu omiljenih mjesta u 2022. godini

 Cropix/Privatna Arhiva/
Autorica teksta izdvojila je 10 europskih restorana koji su na nju u prošloj godini ostavili poseban dojam

Forbesova autorica Ann Abel krajem godine objavila je listu sa svojih 10 omiljenih restorana koje je u 2022. posjetila i koji su nju samu podsjetili na ono što bi riječ restoran morala značiti, piše u svom tekstu. Na listi su se tako našli restorani s Michelinovim zvjezdicama, ali kako piše, i neki od onih koji čak nemaju ni stalni meni. Među pobrojanima nalazi se Cocina Hemanos Torres u Barceloni, turski restoran Etrim Doga, portugalski Festa Tomate Coração de Boi i The Presidential Train, zatim La Cantina Canalla na Ibizi, La Pause u Maroccu, berlinski Nobelhart & Schmutzig, švedski Salthamn, Socalco Nature Hotel u Madeiri i - restoran Damir & Ornela u Novigradu.

image
Cropix/

"Istra je poznata po tartufima, maslinovu ulju, vinu, siru i svježoj ribi. Zadnje od nabrojanog upravo je glavni adut u nepretencioznom restoranu u šarmantnom ribarskom mjestu - ovo je jedino mjesto (možda i na cijelom Jadranu) gdje su toliko uvjereni u kvalitetu hrane da nemaju čak ni terasu", piše u svom tekstu za Forbes autorica Ann Abel.

Navodi i kako je Damir&Ornela restoran za prave gurmane te kako nude odlična riblja jela. Ovdje je tako kušala, kako piše, sjajnog brancina posluženog s palentom sa sirom i tartufima te tikvicama.

"Lokalac koji je bio moj domaćin opisao je ovo mjesto riječima - ovo je Istra", napisala je autorica na kraju.

PISALI SMO...

Damir&Ornella, istarski je restoran koji postoji više od 20 godina s nepromijenjenim konceptom, a bazira se uglavnom na sirovoj ribi, školjkama, malo začina, i to samo soli i papra te dobro maslinovo ulje, a koriste Belićevu Selekciju. Neveliki interijer može primiti dvadesetak ljudi, koji uređenjem nije ništa posebno, nemaju terasu, ali unutra se osjećate ugodno, baš zbog gostoljubivosti osoblja, usputnog tapšanja po ramenu, pitanja u prolazu, ili nenametljive doskočice. Namirnica je prvoklasna, riblje meso je snježnobijelo, sve je vrlo jednostavno, nenametljivo, i što je najvažnije, doista jako ukusno. Nekad nam se znalo dogoditi da smo prethodno nazvali za slobodno mjesto, kako bismo došli na večeru, ali znali smo dobiti odgovor da je bilo ružno vrijeme i nema ribe. Ovdje vam neće poslužiti ništa za što i osobno ne garantiraju, i taj pošten pristup gostu jedan je od ključnih stvari zašto dobro rade više od dva desetljeća bez prevelike medijske pompe.

Cijelu recenziju restorana Damir&Ornela iz 2021. godine pročitajte ovdje.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:53