JAKO KUL IDEJA

Francuzi izmislili poštansku markicu koja miris svježe pečenog baguetta prenosi na drugi kraj svijeta

 Laposte.fr/
Markice su limitirane serije pa, ako se ovih dana nađete u Francuskoj i naiđete na kiosk koji ih prodaje, odmah napišite pismo i pošaljite ga najdražoj vam osobi

Opće je poznata ljubav koju Francuzi gaje prema svojoj hrani pa nas, zapravo, uopće nije iznenadila vijest da su nedavno predstavili novu poštansku markicu na kojoj se nalazi, ni manje ni više, već baguette. I iako je markica sama za sebe dovoljno simpatična i na prvu privlači pažnju, jedna je stvar čini još posebnijom. Naime, kako ne bi bila previše obična, Francuzi su od markice odlučili napraviti pravi mali suvenir koji će na drugi kraj svijeta donijeti i miris svježe pečenog baguettea. Osmislili su tako markicu koju primatelj vaše razglednice ili pisma može zagrebati i pomirisati pa se, bez obzira na to nalazi li se u Hrvatskoj ili, primjerice, Japanu, barem na trenutak osjećati kao da stoji usred pekarnice u Parizu.

image
Laposte.fr/

"Baguette, kruh našeg svakodnevnog života, simbol naše gastronomije, biser naše kulture", stoji u opisu markice, a na stranicama francuske pošte objašnjeno je i kako se baguette sastoji od samo nekoliko sastojaka, ali kako je proizvodnja prilično složena. Od vaganja, miješenje, fermentacije i oblikovanja do pravilnih uvjeta pečenja, sve su to koraci koje je potrebno usavršiti kako bi se dobio proizvod kojim se Francuzi toliko ponose i priprema kojeg se prenosi s generacije na generaciju.

"Baguette je nositelj kulture i običaja, duboko je ukorijenjen u svakodnevni život Francuza. Odlazak u pekarnicu je svojevrsni ritual", objašnjavaju plasiranje markice s baguetteom iz francuske pošte.

Markica je namijenjena samo za internacionalne pošiljke teške oko 200 grama i dostupna je za kupovinu u francuskim poštama i kioscima po cijeni od oko 1,96 eura. Važno je napomenuti i kako dolazi u ograničenoj količini od nešto manje od 600 tisuća komada pa, ako se ovih dana nađete u Francuskoj i naiđete na ovu markicu, nemojte propustiti priliku već napišite to pismo, u kuvertu ubacite i magnet i pošaljite sve zajedno vama dragoj osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 19:06