GASTRO SCENA

Gdje na bečki, burger ili wok? U Zagrebu su se u posljednjih mjesec dana otvorila 3 nova mjesta

Tri nova mjesta koja su već otvorena, ali i nekoliko onih koja se tek trebaju otvoriti

Početak godine donio je iznenađujuće puno noviteta na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Osim najave da Bekal, novi restoran uskoro otvaraju Marko Turković i Tvrtko Šakota, zatim one da će se na Ilici otvoriti Proof 33, mali take out koji će nuditi najpopularnije krafne u gradu, focaccie, tarteve i druga jela i iza kojeg stoje Igor Gudac i Janja Benić, te otvorenje Boogie Laba u Branimirovoj iza kojeg stoji ekipa iz Kroštule, nekoliko se novih mjesta već otvorilo. Ovih dana među zagrebačkim gurmanima tako se naveliko govori o prvom austrijskom restoranu, novom tajlandskom smještenom u samom centru grada, a prošlog tjedna isprobali smo i što se nudi i prvom slider baru u Zagrebu.

GDJE NA BEČKI ILI ŠTRUDLU?

Ne postoji medij koji ovih dana nije pisao o Wirthouse, novom i jedinom zagrebačkom restoranu posvećenom isključivo pripremi austrijske hrane. Smješten je u blizini sljemenske žičare, otvorili su ga vlasnici nekadašnjeg popularnog kafića Kim‘s Coffee i nudi klasike kao što su bečki odrezak, tafelspitz, Tirolel gröstl, tirolski specijaliteta s buncekom, jajima i krumpirom, zatim knedle s čvarcima, Apfelstrudel s umakom od vanilije, kajzeršmarn i Germknedle. Cijene za glavna jela kreću se od 8 eura za knedle do 25 eura za odrezak u umaku od papra te oko 4-5 eura za deserte.

Više informacija: Instagram i Facebook

Adresa: Gračanska cesta 112

image
Wirtshaus Cafe Restaurant Facebook/
image
Wirtshaus Cafe Restaurant Facebook/

ROLICE, CURRY I WOK

Također, ovih se dana govori i o Thai Thai street food restoranu smještenom u Varšavskoj ulici. Ovdje nude klasična jela kao što su gyoze i spring rolice s piletinom, tri vrste curryja (Massman s krumpirom, green curry s piletinom i patlidžanom te curry s oradom), zatim Tom Yum juhu, a tu je i nekoliko jela iz woka. Nude pad thai, prženu rižu, stir fry i nekoliko drugih jela. Osim s mesom i ribom, većinu jela nude i u vege varijantama s tofuom ili samo povrćem, a tu su i deserti kao što su pržene banane s čokoladom i mango puding. Cijene jela kreću se od 5 eura za proljetne rolice i Tom Yum juhu, preko 9 eura za curry pa sve do 18 eura za riblji curry koji nazivaju i chefovim specijalitetom. Deserti će vas koštati između 3 i 5 eura.

Više informacija: Instagram

Adresa: Varšavska ulica 10

image
Thai.thai.streetfood.zagreb Instagram/
image
Thai.thai.streetfood.zagreb Instagram/

PRVI SLIDERI U GRADU

Osim pobrojanih, hit među ljubiteljima burgera su i Squad Sliders. Nude slidere ili mini burgere u kockastom formatu, veličine 7x7 centimetara koje možete naručiti u osam varijanti i kombinirati po želji. Jedan burger koštat će vas 3,70 eura, no naručite li dva, tri, četiri ili osam, cijena po komadu se smanjuje. Dva ćete platiti 7,40 eura, tri 10,50 eura, a četiri 14 eura. Osim slidera, nude i hrskave waffle krumpiriće u nekoliko varijanti, a uz burgere možete naručiti i Devetka pivo. Meso, peciva i ostatak sastojaka nabavljaju od malih proizvođača, a osim mesnih opcija, koje su dovoljno sočne i slasne, nama se ovdje posebno svidio i vegetarijanski slider s gljivama. Više pročitajte ovdje.

Više informacija: Instagram

Adresa: Ilica 148

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:24