LICA S EKRANA

Gdje su i što danas rade najpoznatiji chefovi koje smo obožavali gledati na malim ekranima

 Gordon Ramsay Facebook/Mary Berry Facebok/Jamie Oliver Facebook/
Svojevremno smo ih obožavali gledati na malim ekranima, a danas su se upustili u neke sasvim drugačije projekte

Kako u svijetu, tako i kod nas, kulinarske emisije iznimno su popularan televizijski format, a chefovi koji na malim ekranima kuhaju često postaju prave zvijezde. Tako smo godinama jedva čekali početak i uživali uz jednu od najpopularnijih kulinarskih tv emisija Jamieja Olivera, gledali nervozne ispade Gordona Ramsayja i napeto pratili reakcije Mary Berry pri svakom zalogaju slastica najboljih britanskih slastičara. I dok neka od pobrojanih imena još uvijek viđamo na malim ekranima, drugi su se okrenuli nešto drugačijim projektima. U nastavku otkrivamo gdje su i što sada rade najpoznatiji tv chefovi.

Jamie Oliver

Veliki uspjeh doživio je superpopularnom kulinarskom emisijom "Goli kuhar", a zatim je krenuo i u poduzetničke vode. Naime, Jamie Oliver godinama je otvarao restorane sa svojim imenom diljem cijelog svijeta, a zatim je 2019. godine upao u dugove i bio prisiljen zatvoriti velik broj lokala. No, to ga nije natjeralo da odustane i prestane stvarati. Prepun ideja, ovih je dana pokrenuo svoj klub za ljubitelje kuharica, osnovao online školu kuhanja, a na svojim društvenim mrežama neprestano objavljuje videozapise u kojima objašnjava pripremu pojedinog jela. Jamie Oliver napisao je čak 24 kuharice, a dobar dio možete pronaći i na policama domaćih knjižara.

Mary Berry

Nakon što je napustila najpopularniji britanski kulinarski show, Mary Berry nastavila je istim tempom pa je tako i dalje dio žirija u kulinarskom showu "Celebrity Best Home Cook". Neprestano snima i nove recepte za televizijsku kuću BBC. Dobro je spomenuti i kako je Mary Berry autorica više od 30 kuharica, a najpoznatija i svakako najprodavanija je njezina "Mary Berry's Baking Bible".

Gordon Ramsay

Nakon što je slavu stekao zahvaljujući svom osebujnom karakteru i istom takvom televizijskom nastupu, Gordon Ramsay postao je jedna od najvećih kulinarskih televizijskih zvijezda svih vremena. Nakon proslavljenog serijala "Paklena kuhinja", ovaj je chef otvorio nekoliko svojih restorana, kuhao za najrazličitije prilike, pisao kuharice, a trenutno je pozornost posvetio svom novom gastronomskom serijalu "Gordon Ramsay: Uncharted" koji bi se uskoro trebao početi prikazivati na National Geographicu. Zanimljivo je dodati i kako je jedna od epizoda posvećena i istraživanju Istre, a s poznatim je chefom kuhao i naš David Skoko. Također, Gordon Ramsay izrazito je popularan na društvenim mrežama, a na Instagramu fanove zabavlja simpatičnim skečevima sa svojom kćeri Tilly Ramsay.

image
Gordon Ramsay Facebook/

Lidia Bastianich

Malo je poznato kako je u dolasku Lidije Bastianich na male ekrane prste imala i sama Julia Child. Naime, dvije su televizijske chefice prije svega bile dobre prijateljice te je Julia Lidiju ugostila i u svojoj emisiji. Nakon toga, Lidia je Amerikancima htjela predstaviti što prava talijanska kuhinja zapravo znači, a zatim je i sama postala jedna od najpoznatijih televizijskih chefica svih vremena. Danas je vlasnica nekoliko restorana te autorica osam kuharica. Njezin sin Joe Bastianich također je televizijsko lice te se godinama pojavljivao kao jedan od sudaca u superpopularnom Masterchefu. Nedavno smo pisali i kako je Lidia Bastianich najavila svoj dolazak u Istru krajem rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:48