BURNOUT

GORDON RAMSAY: ''Kuhanje na visokoj razini znači da uvijek morate biti maksimalno usredotočeni, pretvorite se u nekoga tko je opsjednut kontrolom!''

 Gordon Ramsay Facebook page
U intervjuu koji je nedavno dao za Esquire Middle East, britanski chef Gordon Ramsay je progovorio o pritiscima rada u ugostiteljskoj industriji, sindromu sagorijevanja (''burnout'') te utjecaju koji dugo radno vrijeme ima na obiteljski život chefova

''Kuhanje na visokoj razini znači da u svakom trenutku morate biti maksimalno usredotočeni, pretvorite se u nekoga tko je opsjednut kontrolom'' - rekao je Ramsay. ''Ako toga ne postanete svjesni, to će vas ubiti. Svi smo svjedočili srčanim udarima i, što je još važnije, samoubojstvima. Nema posla ili strasti kojeg je to vrijedno'' - govori Ramsay.

Na pitanje kako se sam nosi sa svojim hektičnim rasporedom odgovorio je kako danas radi puno ''pametnije'' nego prije.

''Mislim da je ključno postići ravnotežu između teškog i pametnog rada. Tanka je linija između pretjeranosti i izgaranja i pronalaženja te ravnoteže'' - ističe Ramsay.

52-godišnji Ramsay je poznat po svojim žestokim ispadima pred televizijskim kamerama, ali iza nje je imao jako uspješnu karijeru. Vlasnik je tri Michelinove zvjezdice za svoj restoran u Londonu, a nedavno je postao otac petog djeteta.

Gordon Ramsay Facebook page

Dobrobit chefova je postala goruća tema u gastro krugovima, a o pronalasku ravnoteže između posla i privatnog života otvoreno su razgovarali chefovi poput Pattersona, Erica Riperta i Davida Changa.

BORBA S DEPRESIJOM: David Chang, prijatelj Anthonyja Bourdaina, otvoreno o svojom borbi s mentalnim zdravljem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42