NOVO U ZAGREBU

Häagen-Dazs, koji mnogi smatraju najboljim sladoledom u gradu, od sada na novoj adresi

 Marko Miscevic/Cropix/
Slastičarnica koja nudi velik broj okusa poznatog svjetskog proizvođača sladoleda od sada se nalazi u Tkalčićevoj ulici

Kada su 2020. godine otvorili prvu poslovnicu u zagrebačkoj Cesarčevoj ulici, bila je to vijest koje je već na prvu oduševila ljubitelje Häagen-Dazs sladoleda. Do tada se, naime, kupiti mogao samo u bolje opremljenim supermarketima, a ponuda okusa bila je ograničena. S otvaranjem poslovnice, Zagrepčani su dobili priliku isprobati čitav niz novih kombinacija ovog svjetski poznatog proizvođača sladoleda, a nudili su i vafle, brownie i milkshakeove. Sada su iz Häagen-Dazsa objavili kako su otvorili na novoj lokaciji, također u centru grada, i to u Tkalčićevoj ulici na broju 27.

Inače, jedan od najpoznatijih brendova sladoleda na svijetu pokrenuli su Reuben i Rose Mattus, a prva slastičarnica otvorena je 1976. u Brooklynu. Od tada pa do danas, Häagen-Dazs je otvorio slastičarnice u cijelom svijetu, u kojima svake godine 54 milijuna posjetitelja konzumira 744 milijuna kuglica. Poznati su po tome što posebnu pažnju posvećuju kvaliteti namirnica pa tako, primjerice, jagode za njihove sladolede dolaze iz Poljske, jer sadrže najmanji udio vode. Kako smo saznali svojevremeno, jedna sezona bila je klimatski vrlo teška te nisu uspjeli nabaviti potrebne zalihe pa sladoleda od jagode tada nije bilo u ponudi.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Također,svi njihovi proizvodi dolaze iz samo jedne tvornice u blizini francuskog Arrasa, otkud dolazi i mlijeko koje koriste u proizvodnji. Ponose se i činjenicom da ne koriste umjetne sastojke, stabilizatore, emulgatore, arome, niti konzervanse.

Poslovnice u Hrvatskoj mjesto su gdje se njihov sladoled može isprobati u najrazličitijim okusima, od klasične belgijske čokolade do kombinacija kao što su cheesecake od jagode, karamela s vanilijom i brownijem, slana karamela i yuzu macaron s limunom. Osim u samoj poslovnici, Häagen-Dazs sladoled može se naručiti i putem dostavnih servisa, a porcija od 250 mililitara koštat će vas 8 eura.

Dobro je dodati i da je, nakon uspješnog poslovanja u Zagrebu, prošlog ljeta poslovnica Häagen-Dazsa otvorena i u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:10