POZNATI ŠTAND

Hawker Chan je izgubio Michelinovu zvjezdicu: "Potrudit ćemo se da je opet zaradimo"

 Hawker Chan Singapore Facebook//
U Hawker Chanu jelo se moglo kupiti za 15-ak kuna, imali su zvjezdicu, ali više je nemaju, objavili su ovih dana svjetski mediji.

Hawker Chan naziv je štanda na jednoj singapurskoj tržnici na kojem se priprema najtraženija riža s piletinom na svijetu. Koštat će vas svega 15-ak kuna, a posebnost je upravo u tome što je ovaj štand, iako na prvi pogled možda i ne biste rekli, donedavno bio ponosni nositelj Michelinove zvjezdice. Vlasnika Chana Hon Menga iz Michelina su iznenadili još 2016. godine, od kada mu je posao procvjetao te je otvorio još nekoliko lokacija i prodao franšize. A onda je ove godine Hawker Chan izgubio zvjezdicu.

"Chef Chan Hon Meng svoju poznatu rižu s piletinom priprema još od 2009. godine, koristi svoj tajni recept i metodu kuhanja i to se nije promijenilo od samog početka", rekao je za CNN Travel predstavnik Hawker Chana. Dodao je i kako chef oduvijek vjeruje kako najbolje rezultate može postići samo svježim namirnicama.

"Vjerujemo da svatko ima pravo na svoje mišljenje kada je u pitanju hrana. Nastavit ćemo posluživati ukusnu hranu po prihvatljivim cijenama, to je jednostavno naša vizija i misija. Potrudit ćemo se da ponovno zaradimo zvjezdicu", komentirali su iz Hawker Chana izostanak s ovogodišnje liste restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Portal Food&Wine piše kako je jedan od njihovih novinara posjetio Hawker Chan još 2017. godine i hrana je bila tek korektna pa, dodaju, s obzirom na promjenu kvalitete, nije čudno da je Hawker Chan zvjezdicu i izgubio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:17