Još jedan fijasko

Hell‘s Kitchen: Plavi tim opet nije završio servis, a sve je kulminiralo ispadanjem jednog kandidata

Sa svakim novim nastavkom ovog showa vidljivo je koliko je prostora za nadogradnju među kandidatima, inače profesionalnim kuharima (iako se mnogi tome još čude)

Otkako je krenuo s emitiranjem, Hell‘s Kitchen u hrvatskom izdanju izaziva i zgražanje i čuđenje. I nije tome uopće razlog Tom Gretić, jedan od naših ponajboljih chefova koji je ovdje u ulozi glavnog mentora i voditelja showa, kojeg su neki prozvali zbog strogih kriterija i netaktičnog pristupa. Nisu razlog ni njegovi pomoćnici Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec koji vode timove, već su to kandidati koji se profesionalno bave kuhanjem. Podijeljeni u dva tima - crveni i plavi, ukupno je 18 natjecatelja od početka showa barem jednom svima onima koji prate emisiju podiglo obrve.

Osim što su pokazali da neki među njima ne znaju što su, primjerice, arancini, kako se pravilno otkoštava meso ili pošira jaje, o čemu smo vam pisali; u posljednjem nastavku kandidati su pokazali i kako neki među njima uopće nisu stvoreni za timski rad. A to je, složit ćete se, preduvjet da kuhinja uopće može (dobro) funkcionirati. Stoga smo ponovno gledali slični scenariji kao prošli tjedan - jedan od timova, ovoga puta plavi za koji je zadužen sous chef Ivan Vrbanec, nije završio servis. Njihov zadatak stoga su preuzeli crveni i uspješno odradili svoj, ali i posao tima koji je chef Gretić izbacio iz kuhinje, što možete pogledati ovdje.

Kako to biva u toj situaciji, plavi su morali između sebe nominirati dva člana tima, koji su po njihovom mišljenju krivi za neuspjeh. Konačno, pala je odluka. Dean Vučin koji se kuhanjem, po njegovoj izjavi, bavi već 15 godina, morao je predati pregaču Gretiću i napustiti show. Nakon viđenog, chef mu i nije mogao reći drugo nego što je izgovorio: "Ovo nije škola", ispravno aludirajući kako bi neke osnove s toliko iskustva već morao znati.

Na kraju, za sve one koji misle da je Gretić strog, možda i nepravedan, možda vas razuvjeri njegova reakcija na uspješno odrađen zadatak crvenog tima, koju možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:57