UPAMTITE OVO!

Imamo trikove za sočnije meso, mekša peciva, prozračnije kreme i bogatije povrće

 Koldunov
Imamo nekoliko važnih kulinarskih savjeta koje valja upamtiti i koji će vam dobro doći kod pripreme svakodnevnih jela

Napravili smo popis nekoliko važnih kulinarskih trikova na koje često zaboravljamo, a mogu spasiti baš svako jelo. No, osim pobrojanih savjeta, dobro je znati koliko je bitno u kuhanje se upustiti smireno i s voljom kako bi jelo baš uvijek ispalo dobro, a s vremena na vrijeme bitno je i provjeriti detalje poput onog jesu li noževi dovoljno naoštreni, jesu li sve namirnice na dobroj temperaturi, pa i zaigrati se već poznatim okusima i upariti ih na ponekad možda malo neuobičajen način.

Hrskavo povrće, mekša peciva i vrući umaci

Povrće koje skuhate trebalo bi zadržati dozu hrskavosti. Nakon kuhanja ne smije biti premekano i kašasto, mora zadržati svoj oblik, dobar okus i lagano hrskati pod zubima.

image
Oksanakiian


Ubacite li kod pečenja kruha, peciva ili kolača od sira u pećnicu malu zdjelicu s vrućom vodom, stvorit će se para, a vaša jela bit će mekša i sočnija, neće se osušiti ili popucati na nezgodnim mjestima.

BURGER PECIVA PO RECEPTU EKIPE IZ ROUGEMARINA

Kad poslužujete jelo uz dodatak umaka, dobar trik bit će održavati umak vrućim do dolaska na stol. Na taj će način, ako se i ostatak jela malo ohladi, umak održati toplinu na cijelom tanjuru.

Iskoristite konzerve i budite strpljivi

Vrhnje za šlag prije miksanja dobro ohladite, a Julia Child je u jednoj od svojim The French Chef emisija rekla i kako ga je dobro miješati tako da zdjelu s vrhnjem ubacite u zdjelu u koju ste dodali veću količinu leda. Tako ćete dobiti prozračniju kremu.

TIRAMISU PO NAŠEM RECEPTU

Konzerve nisu nužno nešto loše pa vas tako, primjerice, kompot od kruške ili breskve može spasiti kod pripreme brzinskih kolača, a kukuruz, slanutak i grah idealni su za pripremu brzih i jednostavnih variva ili namaza. Naravno, kada ste u prilici, grah skuhajte sami pa ga u više manjih porcija smrznite do iduće upotrebe, a povrće i voće nasjeckajte na komadiće pa ga također ubacite u zavrzivač i skratite si vrijeme pripreme.

HUMUS PO RECEPTU ANE UGARKOVIĆ

Kod pripreme pečenke, meso je dobro začiniti nekoliko sati prije samog pečenja. Na taj će način biti sočnije, mekše i ukusnije. Također, bez obzira na dozu nestrpljivosti kada pripremate sočne pečenke, jednom kada komad mesa stavite u pećnicu, nemojte je često otvarati. Dodatno ćete produžiti vrijeme pečenja, a samim time postoji mogućnost i da se komadi mesa presuše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:04