UMJESTO KOLAČA - CRAPPLE PIE

Isprobali smo novu hit slasticu iz zagrebačke pekarnice, košta 3 eura i spaja dva omiljena deserta u jedan

 Lidija Lončarić/
Ako volite pitu od jabuke, ali ste i veliki ljubitelj kroasana, ovo bi vam se moglo svidjeti!

Ovih smo dana na Instagram profilu pekarnice Kukuriku naišli na objavu o novoj slastici s jabukama koju su nedavno uveli u ponudu. Riječ je o spoju pite od jabuke i kroasana, pa su igrom riječi došli do naziva crapple pie, a cijelu su stvar šaljivo objasnili činjenicom da očito ne znaju napraviti normalnu pitu od jabuka. Slastica se tako sastoji od sloja finog, hrskavog lisnatog tijesta punjenog pireom od jabuka s cimetom koje kuhaju sami, kremom od svježeg sira i slanom karamelom, a na sve to dodaju i crumble sa zobenim pahuljicama.

Ovaj hibrid kroasana i pite u Kukuriku pekarnici na zagrebačkoj Savskoj košta 3 eura i, ako pitate nas, na naporan ili loš radni dan koji jedva čekate da završi, to su prilično dobro uložena 3 eura. Punjenje je odličan spoj slatkog, kiselkastog, slanog i kremastog dok lagano, tanko tijesto i crumble daju dozu hrskavosti.

Iako ljeti, u sezoni bobičastog voća, bresaka i marelica, rijetko biramo slastice s jabukama, ovo bismo svakako voljeli ponoviti i vrlo rado bismo upravo crapple pie kupili umjesto već viđenih i pomalo dosadnih slastica kakve nudi velik broj slastičarnica u Zagrebu, a prodaju se po istoj cijeni.

Dobro je dodati i kako su, osim crapple pie, nedavno u ponudu uveli i cruffin s borovnicom i cheesecake kremom.

image
Lidija Lončarić/

Inače, zanatsku pekarnicu Kukuriku prije nešto manje od godinu dana otvorio je Domagoj Kordić, koji je do tada radio u također zanatskoj pekari Kroštula. Kukuriku je ubrzo nakon otvaranja postala jedna od najpopularnijih pekarnica u gradu, gdje se odlazi po odličnu focacciu, kruh i kroasane. Svojevremeno smo isprobali i njihov Schwarzwald cruffin, u kojem su spojili najbolje od popularne švarcvaldice i čokoladno lisnato tijesto, i koji je bio jednako ukusan. U ponudi ga imaju i danas pa vam, osim provjereno dobrog slanog dijela ponude, savjetujemo da svakako isprobate i njihove slastice. Cijelu priču o Kukuriku pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:13