GERANIUM

Iz drugog najboljeg restorana na svijetu najavili novi meni koji ne sadrži meso

 @restaurant_geranium Instagram/
Chef Rasmus Kofoed iz Geraniuma objavio je kako je došlo vrijeme za promjene

Iz danskog Geraniuma, jednog od najpoznatijih restorana na svijetu koji je ove godine proglašen drugim najboljim prema The World's 50 Best, objavili su kako svojim gostima više neće posluživati jela koja sadrže meso. Vijest je objavio chef Rasmus Kofoed, a objasnio je i kako je, iako na novom meniju ne postoji niti jedno mesno jelo, odlučio zadržati ona koja sadrže ribu i morske plodove.



Geranium je restoran koji je i do sada veliku pažnju posvećivao povrću i povrtnim jelima pa ova vijest i ne iznenađuje u prevelikoj mjeri, a dobro je dodati i kako se sve više svjetski priznatih restorana odlučuje sa svojih menija izbaciti meso. Prisjetimo se samo Eleven Madison Parka i chefa Daniela Humma koji je jedan od najboljih restorana svijeta sredinom ove godine pretvorio u potpuno veganski.

"Osjećam da je vrijeme za promjenu u Geraniumu i na tome upravo radim", rekao je chef Rasmus Kofoed i dodao je kako je to jednostavno tijek događaja koji mu trenutno odgovara te kako smatra da je promjena dobra i za ostale zaposlenike restorana, piše Fine Dining Lovers.

"Kada jedete u svim tim sjajnim restoranima, čak i u Geraniumu, čak i kada je fokus na tome da se stvori lijepi balans na tanjuru, sve to jednostavno nekada bude previše. Previše proteina, previše masti, previše svega za naša tijela", komentirao je chef koji i inače zagovara zdraviji način života. Na svom Instagram profilu napisao je i kako posljednjih pet godina kod kuće uopće ne konzumira meso te kako je maknuti mesna jela s menija u Geraniumu za njega bilo potpuno logično i prirodno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:21