DOBRE VIJESTI

Najbolji restorani svijeta objavili datume otvorenja,a Eleven Madison Park i potpuno novi koncept

 @nomacph/@danielhumm Instagram
Ova dva restorana slove za najbolje među najboljima pa i ne čudi velika zainteresiranost za njihovo ponovno otvaranje

Već više od godinu dana traje neprekidna borba između ugostitelja i mjera nametnutih zbog sprječavanja širenja pandemije koronavirusa. I dok u velikom broju zemalja mjere lagano popuštaju, za velik broj restorana to još uvijek ne predstavlja dobre vijesti. Ipak, s početkom mogućnosti cijepljenja, pandemija bi se uvelike mogla stišati, a samim time i otvoriti vrata omiljenih gastronomskih odredišta. Upravo takav optimizam vlada i u najboljim restoranima svijeta – Nomi i Eleven Madison Parku. Oni su, naime, napokon objavili datume otvorenja svojih restorana, ali i brojne novosti.

Chef danske Nome Rene Redzepi tako je najavio kako vrata svog restorana planira otvoriti 1. lipnja te kako je osoblje spremno za primanje ljetnih rezervacija. Najavio je i kako je kuhinja jednog od najpoznatijih restorana na svijetu trenutno fokusirana na kreiranje ljetnog menija, ali i upozorio goste koji dolaze iz drugih zemalja koliko je bitno da prate novosti oko prelazaka granica. Dobro je spomenuti i kako su iz Nome nedavno najavili održavanje i posebne večere za heroje pandemije, a među gostima bit će i hrvatski chef Bojan Kljajić te Mirta Livingston, sudionici inicijative Chef kuha doma.

S druge strane, iz njujorškog Eleven Madison Parka, restorana koji je 2017. godine proglašen najboljim na svijetu, najavili su kako su otvorenje zakazali za 10. lipnja. No, to ni izbliza nije sve što chef Daniel Humm i njegov tim budućim gostima pripremaju. Naime, Eleven Madison Park u novu ljetnu sezonu kreće kao veganski restoran.

"Kada smo krenuli razmišljati o ponovnom otvaranju Eleven Madison Parka, shvatili smo kako se promijenio svijet oko nas, ali i mi sami. Uvijek smo vodili brigu na utjecaju koji ostavljamo na okolinu, a sada je postalo jasno da trenutni prehrambeni sustav više nije održiv. Shvatili smo kako ne možemo otvoriti onaj isti stari restoran kakav je postao prije", napisao je Humm na svom Instagram profilu i oduševio brojne pratitelje te posjetitelje restorana pa se tako, unatoč potpunoj promjeni koncepta, već po najavi otvorenja tražilo mjesto više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:51