Riječki Hidden wine bistro svakako je jedan od najpoznatijih i najboljih tamošnjih restorana. Otkad je otvoren, pod vodstvom chefa Denija Srdoča, postao je vruće mjesto u gradu, pa tako nije trebalo dugo da se pročuje i za čovjeka kojeg je Srdoč ovdje postavio za chefa, dao mu svoje puno povjerenje i prepustio mu donošenje važnih odluka – Željka Vukićevića.
Chef crnogorskih korijena, nevjerojatno simpatičan, smiren, talentiran i vješt, Vukićević je ovdje kuhao od samih početaka. Kako nam je ispričao u intervjuu koji smo napravili prošle veljače, ovdje je došao jer mu se ponajviše svidio koncept i način na koji se prezentira hrana.
"Pa mi smo vam zapravo jedan mali lokal koji nudi zabavnu, sezonsku, utješnu, a mislimo i prilično ukusnu hranu", rekao nam je pomalo skromno kada smo ga upoznali, a kroz razgovor saznali smo i da se upravo tamo, u tom riječkom lokalu može zamisliti još godinama, ali nam je već tada natuknuo i kako bi jednom, kada za to dođe vrijeme, volio otvoriti nešto u svojoj rodnoj Crnoj Gori.
Sada je, čini se, došao baš taj trenutak. Kako je objavio chef Srdoč, Vukićević nakon godina rada u Hiddenu odlazi i sa svojom obitelji će na Skadarskom jezeru otvoriti nešto po samo svom guštu.
"Ekstremno sam ponosan na njega što je odlučio uzeti taj put i od mene, naravno, ima svu ljubav i podršku jer čovjek je Hidden postavio na noge i drži ga na zavidnoj razini od prvoga dana. Zajedno smo napravili da Hidden wine bistro bude jedan ozbiljan projekt pun zabave i veselja te, naravno, dobre hrane. Tužan sam, naravno, jer je Željko postao dio moje obitelji i to je kao da te brat napušta da ode svojim putem za bolje sutra", poručio je Srdoč.
Vukićević je Srdoča inače upoznao u Hiltonu, gdje su zajedno radili u Nebu. Odmah su razvili prijateljski odnos i kada je otvorio Hidden, Srdoč nije previše razmišljao. Vukićeviću je dao da stvara i igra se sam, uz tim koji su tamo okupili.
Publici su od samih početaka ponudili nešto drugačije, zabavnije i, kako nam je rekao Vukićević, nije im bio problem skuhati blitvu i krumpir, ali na totalno drugačiji način. I u svemu što su radili uspjeli su, jer Hidden je bio i ostao prva preporuka u Rijeci koju i danas brojni gurmani rado dijele jedni s drugima. Okusi su uvijek bili na mjestu, kombinacije inovativne i cijela stvar je funkcionirala odlično. Srdoč sada traži zamjenu za Vukićevića i u potrazi mu želimo svu sreću, ali vrijednog, talentiranog, a istovremeno tako prizemljenog chefa kao što je Vukićević, jasno je, bit će zbilja teško nadomjestiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....