GLAZBA, VINO I HRANA

Izlet u Međimurje ovog je vikenda posebno dobra ideja, održava se Jazz u vinogradu

 Nera Simic/Cropix/
Od Zagreba do Mađerkinog brega dijeli vas tek nešto više od sat vremena vožnje

Na Mađerkinom bregu jučer je započelo prvo izdanje manifestacije Jazz u vinogradu. U pitanju je trodnevni događaj koji spaja glazbu, hranu i vino, a sve to uz spektakularan pogled na međimurske vinograde.

"Nositelj priče je međunarodni Jazz festival, no tu je još i odlična glazba koju će predstaviti neki od najpoznatijih hrvatskih DJ-a, ponuda hrane međimurskog chefa Marka Palfija, vrhunska, nagrađivana vina obitelji Štampar i još neka iznenađenja, a sve to na uistinu vrlo posebnoj lokaciji smještenoj na 341 metara nadmorske visine, okruženoj vinogradima i s pogledom na četiri države", najavio je još u srpnju organizator Tomislav Karamatić.

image
JAZZ u vinogradu Facebook


Festival su jučer otvorili poznati austrijski jazz bubnjar Klemens Marktl sa svojim Markt(l)Xperiment i zagrebački DJ Ozren Kanceljak, a za dobru atmosferu danas, u subotu, zaduženi su DJ William Collins, slovenski vokalni jazz kvartet Vox Arsana te DJ Pepi Jogarde. Sutra, u nedjelju, posjetitelji će pak od 11 do 13 sati uživati u jazz brunchu chefa Marka Palfija, za glazbu je kroz cijeli dan zadužen DJ Jazzozo, a od 19 sati na programu su live jazz Ratko Zjaca ZZ quartet i Simone Zanchini.

Cijelu priču o manifestaciji pročitajte na poveznici, a u slučaju da vas brinu nepovoljne vremenske prilike, organizatori poručuju kako i za to imaju rješenje. Naime, u slučaju kiše, cijeli se festival seli u Dom kulture Štrigova, novoobnovljeni "Svjetski centar pušipela".

Više informacija potražite na službenoj i Facebook stranici festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:03