VINO I HRANA SE VOLE

IZVRSTAN CHARDONNAY: Rudolf Štefan i Alen Bibić prezentirali vino pod zajedničkom etiketom!

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA
Vinar Alen Bibić i Rudolf Štefan iz restorana Pelegrini na Vinocomu u Esplanadi predstavili su svoj izvrsni chardonnay.

Na 12. izdanju međunarodnog festivala vina i kulinarstva Zagreb VINOcom, koji se ovaj vikend održao u zagrebačkom hotelu Esplanade, brojni posjetitelji imali su priliku kušati vina prvenstveno domaćih te ponešto i stranih vinara. U elegantnom prostoru ponajljepšeg hrvatskog hotela uz broje degustacije održavale su se vinske radionice te zanimljive vinske prezentacije. Jedna od svakako najzanimljivijih bila je prezentacija i premijerno kušanje vina Borgo di Terra - Varoš, koji su chef i vlasnik najboljeg hrvatskog restorana Pelegrini Rudolf Štefan i renomirani vinar Alen Bibić iz Plastova izdali pod etiketom Štefan & Bibich.

Zagreb, 241117. 
Hotel Esplanade.
Medjunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom 2017 u Hotelu Esplanade.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Zajedničkom suradnjom ova dva iznimna kreativca u svijetu gastronomije i vinarstva nastala je edicija od pet vina koja su svojevrsni hommage gradu Šibeniku. Vina nose imena šibenskih kvartova na hrvatskom i talijanskom jeziku jer, kako u razgovoru objašnjava chef Rudolf, Mlečani su višestoljetnom vladavinom Šibenikom ipak ostavili veliki trag u našoj povijesti. ‘’U Dalmaciji smo u neprestanoj potrazi za kompleksnim, dobro strukturiranim, ozbiljnim bijelim vinima koja će ne samo dobro parirati, nego i inspirirati stvaranje novih jela kakav je ovaj Chardonnay iz 2016. godine.

Zagreb, 241117. 
Hotel Esplanade.
Medjunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom 2017 u Hotelu Esplanade.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Izuzetno smo zadovoljni rezultatom i vjerujemo da će ga gosti našeg restorana, kao i ostali vinski znatiželjnici prepoznati i uživati u njemu”, rekao nam je chef Rudolf Štefan. Kako doznajemo, vino više neće ekskluzivno biti ponuđeno u šibenskom Pelegriniju, nego će u limitiranoj količini biti dostupno i na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:43