VIJESTI SA SCENE

Kad se udruže slastičari! Poznata zagrebačka kvartovska slastičarnica ima novi koncept, zvuči više nego dobro

Marija Jelačić i Luka Sopta udružili su slastičarske snage i sada svoje slastice nude na istoj adresi

Ona je poznata po francuskim slasticama, on po kremastim kolačima i tortama, a sada su se slastičarka Marija Jelačić i slastičar Luka Sopta udružili i njihove slastice možete pronaći na jednoj adresi - Dobri dol 49.

Na istoj adresi Marija je već imala slastičarnicu Macarons by Marija, a budući da je Luka odlučio zatvoriti svoju vitrinu u zagrebačkoj Vlaškoj, pozvala ga je da joj se pridruži sa svojim slasticama kako bi i u tom dijelu Zagreba ponuda bila što raznovrsnija.

image
Krasnodar Persun/Cropix

"Meni se ideja svidjela, prihvatio sam Marijin poziv i sada se tamo mogu kupiti i njezine i moje slastice. Razmišljam o tome da u ponudu stavim neke malo klasičnije slastice poput Sacher torte, carrot cakea, cheesecakea, možda i kremšnite i pite, a uz to nudit ću i svoje monoporcije, koje sam radio i do sada, samo ću ih vjerojatno prilagođavati sezoni i povremeno mijenjati", rekao nam je Luka Sopta u kratkom razgovoru.

image
Marko Miscevic/Cropix

Dodao je i kako se veseli novim izazovima, budući da je u pitanju kvartovska slastičarnica i koncept s kojim do sada još nije imao iskustva. On je, podsjetimo, do sada radio kao pastry chef u restoranima, a potom otvorio svoju proizvodnju, nastavio raditi slastice za restorane i po narudžbi te u maloj vitrini u Vlaškoj nudio i svoje autorske deserte. Svojevremeno nam je tako pričao o superpopularnim američkim krafnama s pistacijom i lješnjakom, nedavno otkrio recept za Sacher tortu, a izrazito su popularne i njegove blagdanske kutije sa slasticama.

"Ljudi me pitaju hoću li nastaviti raditi slastice i torte po narudžbi i odgovor je - da", dodao je nasmijani Sopta.

RECEPT ZA SACHER TORTU LUKE SOPTE

image
Ustupljena Fotografija/Špatula
image
Marko Miscevic/Cropix

Marija Jelačić, koja stoji iza brenda Macarons by Marija, javnosti je najpoznatija upravo po svojim macaronsima, a budući da se u svom poslu fokusira na francuske slastice, kupcima i gostima nudi i deserte od kuhanog tijesta, poznatije pod nazivom choux, tarteve i madeleine kolačiće. Osim toga, njezina slastičarnica mjesto je gdje možete pojesti i dobru štrudlu sa sirom ili jabukama, a trenutačno nudi i pincu. Priču o Macarons by Marija pročitajte ovdje, a više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46