NOVE MJERE

Kafićima je od danas dozvoljena prodaja kave za van, ovako je to izgledalo diljem zemlje

Zagreb
 Damjan Tadic/Cropix/Cropix
Danas je na snagu stupila mjera kojom je kafićima dopuštena prodaja kave za van

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite koju je prošli tjedan najavio premijer Plenković, kafićima diljem zemlje od danas je dozvoljena prodaja kave za van. Osim kave, zainteresirani u kafićima mogu kupiti i druga pića. Naravno, također za van. Novinar Jutarnjeg lista Matej Devčić obišao je nekoliko najfrekventnijih lokacija u Zagrebu kako bi provjerio stanje.

Na velikom broju kafića koje je obišao stoje natpisi koji upućuju da se upravo kod njih može kupiti kava to go koja se zatim naručuje s vrata, bez ulaska u kafiće, a ispred nekih se ugostiteljskih objekata nalaze i stolovi s posudicama za šećer.

image
Zagreb
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Kava se uglavnom pije na obližnjim klupama, u parkovima ili na trgovima, a moramo dodati i kako je glavni zagrebački trg danas oko podneva također bio prilično pun.

"Ako bude dobro nastavit ćemo raditi, ako ne zatvorit ćemo", rekla je novinaru Jutarnjeg lista zaposlenica jednog kafića na Horvaćanskoj, dok je većina drugih komentirala kako je početak dana bio nešto lošiji no kasnije su ljudi sve više počeli dolaziti po svoju kavu za van.

image
Zagreb

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo i u drugim gradovima.

image
Pula
Goran Sebelic/Cropix/Cropix
image
Šibenik
Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix
image
Osijek











Vlado Kos/Cropix/Cropix
image
Split
Paun Paunovic/Cropix/Cropix
image
Split
Paun Paunovic/Cropix/Cropix
image
Rijeka
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:31