
Mela bistro&bakery, jedno od najšarmantnijih mjesta u Čakovcu, pa i Međimurju općenito, nakon godinu dana rada zatvorila je svoja vrata. Vijest su ovih dana objavili putem društvenih mreža i izazvali velik broj reakcija. Njihovi stalni gosti, logično, razočarani su ovim potezom, no čini se kako Čakovčani jednostavno nisu bili spremni na ovakav koncept, kakav u većim gradovima kao što su Zagreb i Split funkcionira više nego dobro i uspješno. Štoviše, u Zagrebu se, primjerice, svakih nekoliko mjeseci otvara novo mjesto za brunch, a zanatske pekarnice doživljavaju procvat.
Mela je, podsjećamo, bilo mjesto gdje se nudio doručak i brunch, neko su vrijeme nudili i poslijepodnevne zalogaje, a kroz cijeli dan ovdje se mogao kupiti sourdough kruh i slastice koje su nadilazile klasičnu ponudu. Ovdje smo, recimo, jeli jednu od boljih pita s kavom i lješnjacima i odličan kolač s pastom od lješnjaka, njihova focaccia također je bila vrlo dobra, baš kao i mali mliječni kruh. Za doručak i brunch nudili su inovativna jela inspirirana lokalnim namirnicama, a cijene su, s obzirom na sredinu, bile poštene. Gdje je onda pošlo po krivu?
U Meli su posljednjih godinu dana često mijenjali vrijeme posluživanja određenih jela pa smo tako u nekoliko navrata, kada bismo svratili na brunch ili poslijepodnevnu kavu i poželjeli nešto pojesti, ostali gladni. Činilo nam se kao da cijelo vrijeme istražuju i osluškuju goste, koji nisu bili sigurni sviđa li im se ovaj koncept i jesu li spremni uopće doručak kod kuće zamijeniti onim vani ili, pak, za kruh platiti više od eura ili dva, kakve su cijene u klasičnim pekarnicama. Šteta, jer Mela nam je dala nadu da se stvari zbilja mijenjaju nabolje, ponudili su bolji kruh i slastice po koje smo se rado vraćali. Jednu od najboljih krafna ove godine jeli smo upravo u Meli, a puno pohvala čuli smo i na račun njihove pizze.
Posljednji brunch u Meli poslužen je u nedjelju, 22. lipnja, a uz to su gostima ponudili i dio dekoracije, biljke, tegle, vaze i sitnice kojima su ukrasili svoj prostor. Nadamo se da će, kada se oporave, ova ekipa ipak biti voljna pokrenuti novi projekt, upravo ovdje, možda u nešto drugačijem formatu. Jer ideja je odlična i ovakva ponuda je potrebna. Iza Mele je inače, među ostalima, stajao Nikša Mandić, bivši pekar iz zagrebačkog Noel Bread&Delija, a slastice je ovdje radila i talentirana Selest Ulrich, koja je iskustvo stjecala na istom mjestu.
Komentari
0