GDJE JESTI?

KAMO ZA VIKEND? Pet izletišta u okolici Zagreba koja neće razočarati hranom, a ambijent će vam doći kao melem na ranu!

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Gastronomski rajevi okruženi zelenilom koje vrijedi posjetiti...

Ljepši dani su pred nama, a kao stvoreni su za izlete i ručkove na terasi. Donosimo vam pet mjesta koja biste svakako trebali posjetiti i uživati u bajkovitom okruženju i odličnoj gastronomskoj ponudi.

Seoski turizam Grešna gorica

Seoski turizam Grešna gorica nalazi se u zagorskom Desiniću, oko sat vremena vožnje od Zagreba. Jedno je od popularnijih izletišta, čemu sigurno pridonosi i blizina Krapinskih Toplica, Etno sela Kumrovec, dvorca Miljana i, naravno, Velikog Tabora pa mnogi ovaj kraj izabiru za cjelodnevni izlet.

Desinic, 150513.
Restoran Gresna gorica, jedan od najboljih objekata seoskog turizma.
Na slici: eksterijer.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Restoran Žganjer

Na pola sata od Zagreba ponad Kupe uzdiže se srednjovjekovni grad Ozalj u kojem su stolovali hrvatski velmože Zrinski i Frankopani. Povijesni dragulj i prekrasna priroda trebali bi biti dovoljni da se odvažite na proljetni izlet u tom smjeru.

Mali Erjavec, 240412.
Restoran Zganjer, Jaskovo 51, Mali Erjavec
Na slici: Eksterijer.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / HANZA MEDIA

Seosko gospodarstvo Slavagora

Samobor i Samoborsko gorje oduvijek su bili omiljena vikend destinacija Zagrepčana koji bi, osim boravka u prirodi, rado u spomenuti kraj navraćali i na obiteljske nedjeljne ručkove po starim gostionama i izletištima. Jedno od takvih je i Izletište Kuzmanović Slavagora, do kojeg iz Samobora vodi četiri kilometra poprilično vijugave, strme ceste pa već na putu za gore počinjete računati koliko gemišta je previše za siguran povratak kući.

Official Facebook Page Slavagora

Seoski turizam Kezele

Drago Kezele jedan je od pionira ruralnog turizma u Hrvatskoj. Nastavio je staru obiteljsku ugostiteljsku tradiciju pečenja kotlovine na sajmovima i proizvodnju vina. Iz kotlovine je nastalo prekrasno seosko imanje s restoranom u okolici Ivanić Grada, dok vina Kezele danas krase brojna priznanja.

Graberje Ivanicko, 040419.
Seosko imanje Kezele.
Izbor najboljeg proizvodjaca vina sorte skrlet medju osam moslavackih vinara. 
Na fotografiji: seosko imanje Kezele.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Izletište Gogo

Izletište Gogo je smješteno na obroncima Samoborskog gorja, u mjestu Slani Dol. Od Samobora je udaljeno 7 km, a od Zagreba 25 km. Unutrašnjost lokala, kao i terasa su kapaciteta do 35 osoba. Ovdje možete kušati jela pripremljena na tradicionalni način, poput zagorske juhe, zapečenih štrukli, žumberačke pastrve, samoborskog kotleta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:57