SVI SU IZNENAĐENI

Kiosk s tacosima u Meksiku dobio Michelinovu zvjezdicu! Porcija ovih, kažu, najboljih na svijetu košta 4,60 eura

Ovo nije prvi kiosk koji je dobio tako veliko priznanje, ali je prvi na kojem se nude tacosi

U gastronomskom svijetu ovih je dana snažno odjeknula vijest o dolasku Michelina u Meksiko, a posebnu pažnju privukla je mala taqueria El Califa de Leon u San Rafaelu, u Mexico Cityju. Postoji već više od 50 godina, gosti u tacosima ovdje mogu uživati za tek malim šankom, a Michelinove inspektore naprosto su oduševili tacosi naziva Gaonera s tanko rezanim goveđim fileom koji začinjavaju s malo soli i limete i pakiraju u kukuruzne tortilje.

Tek kada jelo naručite, jedan od kuhara kreće s pripremom mesa, dok drugi peče tortilju, pa je rezultat svjež i, kažu mnogi, zapravo najbolji taco koji ćete ikada kušati.

"Kombinacija je jednostavna i čista", opisuju iz Michelina ovo jelo, porcija kojeg košta tek 5 dolara, odnosno 4,60 eura.

FUN FACT

Njihov hvaljeni taco ime JE dobio po Rodolfu Gaoni, borcu s bikovima koji je djelovao od 1905. do 1925. godine.

Osim tog specijaliteta, nude i tacose s odrescima, svinjskim kotletom i rebrima, a budući da su meso i tortilje iznimno kvalitetni, salsa koju rade sami, kažu iz Michelina, jedva je i potrebna.

"Tajna naših tacosa je u jednostavnosti. Sadrže samo tortilju, crveni ili zeleni umak i to je to. To i, naravno, kvalitetno meso", poručili su iz El Califa de Leon.

image
Dariogaona/Getty Images/istockphoto

Zanimljivo je dodati i kako ovo nije prvi kiosk s hranom koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Još 2016. chef Chan Hon Meng‘s i njegov kiosk Hawker Chan u Singapuru dobili su zvjezdicu i velike pohvale za jelo s piletinom i rižom, no 2021. godine zvjezdicu su izgubili. Zvjezdicu je zaradio i Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, također u Singapuru, gdje najjeftinije jelo košta manje od 4 eura. Nikako ne smijemo zaboraviti niti street food Jay Fai u Bangkoku, koji smo nedavno i sami posjetili i koji se također ubraja među najjeftinije opcije s Michelinovom zvjezdicom u cijelom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 08:33