OMILJENI FESTIVAL

Kraj svibnja rezervirajte za obilazak plešivičkih vinarija, počinje Festival pjenušaca i jagoda

 Igor Ploskin/Getty Images/istockphoto
U sklopu festivala posjetitelji će moći posjetiti čak 12 vinarija gdje će uživati u pjenušcima, glazbi i jagodama

U slučaju da ste, baš kao i mi, jedva dočekali sezonu jagoda, a uz to volite i dobar pjenušac, za vas imamo dobre vijesti. Naime, 27. i 28. svibnja u plešivičkim vinarijama održat će se Festival pjenušaca i jagoda. U festivalu će sudjelovati čak 12 vinara i hotel Princess, gdje će posjetitelji uz promo cijenu čaše pjenušca moći uživati u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten".

image
Ustupljena Fotografija/

Domaćini, plešivički vinari, svakog će posjetitelja dočekati u svojim dvorištima i podrumima, spremni podijeliti rezultate cjelogodišnjeg rada. Ove godine to će biti vinarije Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Kolarić Coletti, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda, Vinogradarska kuća Braje i Hotel Princess, a po prvi puta organiziran je i obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.

Osim ponude pjenušaca i jagoda, posjetitelji će moći uživati u glazbi i šetnji vinogradom, a cijeli događaj trajat će dva dana od 11 do 22 sata. Organiziran je i prijevoz oldimerima s polaznom točkom u perivoju dvorca Erdödy, a vozni red objavit će se naknadno.

Cijeli događaj organiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Jastrebarsko, uz podršku Grada Jastrebarsko. Više informacija potražite na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:27