NOVA DOBRA HRANA

Legendarna gostionica na Korčuli, francuski sirevi iz Like i meso ‘z tiblice iz Međimurja

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima potražite ove nedjelje, 3. travnja
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima potražite ove nedjelje, 3. travnja

Proteklih mjesec dana još smo jednom obišli cijelu zemlju u potrazi za najslasnijim pričama pa ih upakirali u novi broj magazina Dobra hrana. Ove nedjelje, 3. travnja, tako vas na kioscima čeka priča o najiščekivanijoj uskrsnoj kuharici domaće autorice, a saznali smo i sve o francuskim sirevima iz Like poznatog domaćeg chefa te kako nastaje i zašto je u Međimurju toliko važno meso 'z tiblice.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Posjetili smo i legendarnu gostionicu smještenu u srcu Korčule koja gostima ponovno nudi sjajna jela, pričali o proljetnim choux zalogajima s trenutno najpopularnijom slastičarkom u zemlji i chefom za čijim su jelima Zagrepčani posljednjih mjesec dana jednostavno poludjeli. Bili smo na tržnici i saznali što se dogodi kada od kumica zatražite šaku ili dvije potočarke, a u Velikoj Rakovici smo pronašli i jednu staru peć na kojoj se peku pravi domaći mlinci. Kako bi na najljepši način otvorili prve proljetne dane, otkrivamo vam i tko i gdje radi slatke, neodoljivo kremaste cupcakes.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Osim potrage za slasnim pričama, ponešto smo i skuhali. Dok smo mi otvarali sezonu i od srijemuša pripremili četiri omiljena proljetna jela, naša suradnica Slavica Šagolj zaigrala se slatkim klasicima pa ih napravila u slanoj varijanti. S druge strane, naš vinski znalac Saša Špiranec opasno se bacio na istraživanje domaćih rosea pa napravio ultimativni vodič s čak 75 etiketa iz berbe 2021. Na kraju, nemojte preskočiti niti rubriku Dobri restorani i recenzije čak šest domaćih restorana.

Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima i trgovinama diljem zemlje čeka vas već ove nedjelje, 3. travnja. Ne propustite!

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 19:37