ZVIJEZDA U BERBI ŠPAROGA

Lidia Bastianich uživa u Istri: ‘Ovdje se vraćam svakog proljeća, to su mjesta koja mi je davno otkrio moj djed‘

 Lidia Bastianich Instagram
Svjetski poznata kuharica i vlasnica brojnih restorana na društvenim se mrežama pohvalila ulovom iz Istre - divljim šparogama

"Sjećam se da sam kao dijete u Istri često sa svojim djedom odlazila na dugačke šetnje jer je upravo on znao najbolja mjesta gdje se nalaze divlje šparoge. Njega već dugo nema, ali ja se svakog proljeća vraćam u Istru na ista ta mjesta koja mi je pokazao. Šparoge su još uvijek tamo", napisala je Lidia Bastianich, svjetski poznata televizijska kuharica na svom Instagram profilu uz fotografije sebe s vezicom šparoga u ruci.

Dodala je i kako divlje šparoge najčešće pronalazi na divljim i dobro osunčanim mjestima te kako je od svog ulova i jaja koja su joj dali susjedi napravila fritattu.

"Uživam ovdje u Istri s rođakinjom Soniom i njezinim suprugom u proljetnom ulovu", dodala je Bastianich.

Iako danas živi u Americi, vlasnica je nekoliko tamošnjih restorana, napisala je nekoliko kuharica, a najpoznatija je po svojim kulinarskim showovima putem kojih Amerikance već godinama uči talijanskoj kuhinji, Bastianich se uvijek voli vratiti u Istru, gdje je rođena, gdje je provela dio svog djetinjstva i za koju je vežu lijepe uspomene.

Bastianich je inače rođena u naselju Busoler, u predgrađu Pule, odakle je kao desetogodišnjakinja s obitelji pobjegla u Italiju te su kasnije emigrirali u Ameriku, gdje je zatim ostvarila svoj ‘američki san‘. Cijelu priču o Lidiji Bastianich možete pročitati ovdje.

A u slučaju da i vi pri ruci imate koju šparogu, u nastavku ostavljamo recept za fritaju u koju smo ubacili i pancetu i koja je više nego dobra ideja za brzi doručak ili ručak.

image
Berislava Picek/Cropix/

Trebat će vam:

300 g šparoga
5 jaja
150 g pancete
sol
papar
vlasac
maslinovo ulje

Priprema:

Šparoge staviti na kratko, oko 2 minute, u kipuću vodu pa ih ocijedite. U široj tavi na maslinovu ulju kratko popržiti tanko narezanu pancetu pa dodajte šparoge i kratko ih, tek minutu dvije, prodinstajte iako je potrebno podliti s malo tekućine u kojoj su se kuhale. Umutiti jaja i izliti ih na šparoge i pancetu. Peći toliko da jaja ostanu malo mekša. Na kraju po potrebi i ukusu posoliti i malo popapriti. Serviranu fritaju posuti sjeckanim vlascem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:03