NEVJEROJATNA PRIČA

Ljubav prema siru odvela ga je u zatvor, objavio fotografiju pa ga uhitila policija

 Merseyside Police Facebook/
Dilera su uhitili upravo zahvaljujući njegovoj ljubavi prema siru stiltonu

Nevjerojatna situacija odvila se ovih dana u Liverpoolu. Policija je uhvatila dilera narkoticima Carla Stewarta nakon što je putem aplikacije EncroChat podijelio fotografiju svog omiljenog sira. Na fotografiji se, naime, jasno vide jagodice na njegovim prstima pa je policija vrlo lako mogla otkriti identitet osobe koju su tražili. Stewart je tako, zahvaljujući svojoj ljubavi prema siru, osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog prodaje kokaina, heroina i drugih teških droga, piše The Guardian.

"Carl Stewart bio je upleten u opskrbljivanje velikim količinama droge, ali je uhvaćen zbog svoje ljubavi prema siru stiltonu, nakon što je putem EncroChata podijelio fotografiju s kockom upravo tog sira u rukama. Analizirali smo njegov dlan i prste i otkrili da je u pitanju upravo on", rekli su iz policije.

Aplikaciju je redovito koristio za dogovor za svojim kupcima, a ista je i inače popularna među kriminalcima. Zanimljivo je spomenuti kako Stewart nije jedini koji je uhvaćen na ovaj način. Naime, 2010. godine, Stephen Taylor uhićen je nakon što ga je policija identificirala služeći se samo fotografijom na kojoj je u ruci držao ukradene satove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:40