NOVO MJESTO

Lokal Market & Bar prodaje jako kvalitetne proizvode ali ovakvo mjesto zaslužuje bolju kavu

Lokal Market & Bar
 Privatna Arhiva
Na zapadnom dijelu Zagreba, na Knežiji otvorila se prodavaonica gdje možete kupiti proizvode malih OPG-ova ali funkcionira i kao kafić.

Nedavno se na Knežiji otvorio Lokal Market & Bar, prodavaonica koja objedinjuje plac, trgovinu i kvartovski kafić. Otkrili smo ih tako što smo nakon naručenih Milk barovih kefira, jogurta i putra preko webshopa odlučili pogledati tekuće novosti na društvenim mrežama. Prije toga razmijenili smo nekoliko poruka s frikovima za Milk barovim proizvodima kao što smo i sami i konstatirali da se većina specijaliziranih dućana nalazi u centru Zagreba ili u blizini Kvatrića što ponekad bude nepraktično. Upravo tada nam se ukazao Instagram profil Lokal Market & Bara gdje smo zapravo, odmah mogli otići kupiti bar dio svojih dobara.

Radi se o simpatičnom mjestu otvorenom na adresi Davorina Bazjanca 11. Ondje možete kupiti kruh iz Korice, razne proizvode malih proizvođača poput tjestenine, hrena, mliječnih proizvoda i mesa. Ako još niste imali prilike isprobati, dobar proizvod su zelene tagliatelle od durum pšenice s dodatkom svježe Chlorelle (rod zelenih algi), a jedan od najdražih umaka je Nastasjin od oraha, celera i kardamoma.

Od mliječnih proizvoda za oko nam je zapeo asortiman mljekare Bohnec od koje uzimaju sir i vrhnje te Milk barove kefire, jogurte i čokoladno mlijeko. Iskreno se nadamo kako će uvrstiti i njihov novi proizvod Froyo pa da se njima možemo sladiti na njihovoj terasi koja gleda na dječje igralište.

image
Lokal Market & Bar
Privatna Arhiva

Od mesnog asortimana imaju dimljenu šunku mesnice Kanurić. Kolege iz redakcije njihovi su dugogodišnji kupci i često odlaze po njihova dobra na Trešnjevku. Od manje poznatih brendova valja istaknuti mesnicu Oskar čije se prodajno mjesto nalazi na Dolcu. Možda ste imali prilike čuti za njih jer Breadclub u svoja lisnata tijesta stavlja njihove kobasice. Mi smo danas odlučili kupiti janjeća rebra koja su marinirana bosiljkom, peršinom i bademom. Gospođe koje rade u Lokal Market & Baru proslijedile su nam mesarevu sugestiju kako bi bilo najbolje da ih pečemo na 180°C oko sat i 45 minuta. Vi svakako pitajte što preporučuju za vaš komad mesa. U ponudi su za sada janjeća rebra i but mariniran spomenutom marinadom. Mi smo svoja rebra ispekli i finalan rezultat nije ništa osobito, ali možda je but bolji. Cijena od 170 kuna po kilogramu za janjeća rebra doista je paprena. Usporedbe radi kilogram janjetine na Dolcu košta oko 80 kuna. Proizvod mariniraniranih janjećih rebara iz mesnice Oskar možda je bolje usporediti s cijenom proizvoda iz Santoku mesnice koja je imala asortiman mariniranih mesa. Svojevremeno ste u Santoku mesnici, koja je isto imala prilično visoke cijene, mogli kupiti kilogram janjećih rebara za 160 kuna. Marinirani janjeći but u Lokal Market & Baru mesnice Oskar koštat će vas 210 kuna po kilogramu.

Prigodno za Uskrs ondje možete kupiti sve za svoj uskršnji doručak: jaja Eko koke, Kanurićevu šunku, hrenadu i ludbreški hren, sir i vrhnje mljekare Bohnec i Kroštulinu pincu.

Od pića nude kombuchu brenda Crobucha o kojima smo također pisali, a razveselit će vas da na Knežiji možete kupiti Voštinićev škrlet, te još nekoliko etiketa hrvatskih vinara. Ono što bismo voljeli jest da se na ovakvom mjestu može popiti još bolja kava. U svakom slučaju, Knežiji i zapadnom dijelu grada ovakvo mjesto bilo je više no potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:47