NOVA DOBRA HRANA

Lov na tartufe, fantastična jela iz centra grada, priča o ražnjićima i slastice s makom

 Marko Miscevic/Cropix
Danas, 2. listopada, na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji čeka vas i novi broj magazina Dobra hrana

Oprostili smo se s ljetom i pripremili prvi ovogodišnji jesenski broj magazina Dobra hrana, taman za listanje ispod dekice na kauču. Bili smo tako u lovu na bijele tartufe, a ekipa iz Old Rivera kraj Mirne potom nam je spremila nekoliko sjajnih jela s tim skupocjenim gomoljem. U Istri smo saznali i gdje se beru konzumne masline koje ćete rado poslužiti svojim gostima, a potom smo se vratili u Zagreb kako bismo, ni manje ni više, već u centru grada uživali u mediteranskim jelima poznatog chefa.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Nakon Zagreba ponovno smo sjeli u automobil i svratili do Slavonije gdje smo sudjelovali u nesvakidašnjoj berbi grožđa. Bili smo i u Vrsaru i učili o japanskim ražnjićima yakitori, a napisali smo i tekst o AM par Alexandre Mazzia***, restoranu u Marseilleu koji nas je raspametio. Osim toga, u novom broju magazina Dobra hrana čeka vas i fantastična priča o baskijskoj hrani kakvu jede običan svijet koju je za nas napisao veliki Jurica Pavičić.

image
Marko Miscevic/Cropix

Novinarka Lidija Lončarić za ovaj broj Dobre hrane osmislila je pet jednostavnih, pristupačnih i praktičnih gableca, naša suradnica Slavica Šagolj bacila se na pripremu slastica s makom i rogačem, dok je vinski znalac Saša Špiranec napravio veliki pregled najboljih austrijskih vina. Također, s dolaskom jeseni Dobre restorane privodimo kraju i donosimo recenzije tri poznata restorana - Noel, Nebo i Nav. Sve to i još malo više čeka vas u novom broju magazina Dobra hrana ove nedjelje uz Nedjeljni Jutarnji.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:54