PLUS TOP RECEPTI

Majstorica za kekse otkrila ultimativni trik zbog kojeg će vam čokoladni keksi bit još bolji

 Jennifer Pallian/
Kad Christina Tosi dijeli savjete za pripremu još boljih keksa, obavezno ih zapisujemo!
Kad Christina Tosi dijeli savjete za pripremu još boljih keksa, obavezno ih zapisujemo!

Christina Tosi, svjetski poznata slastičarka i zvijezda Netflixovih serijala "Bake Squad" i "Chef‘s Table", za Insider je podijelila savjete za još bolje kekse s čokoladom. Tosi je inače vlasnica Milk bara, brenda slastičarnica u Americi poznatog po ponajboljim keksima, a nedavno je izdala i kuharicu "All About Cookies".

"Keksi su jednostavni za napraviti, lako ih je prenijeti s jednog mjesta na drugo i svi ih vole, a ne morate brinuti niti o tome kako ćete ih narezati", rekla je i dodala kako sama uvijek bira klasičan keks s komadićima čokolade.

image
Christina Tosi Facebook/

Otkrila je kako u smjesu za kekse uvijek dodaje i žlicu mlijeka u prahu s niskim udjelom masnoće. Nakon toga, dodala je, smjesi se može dodati što god poželite. Slastičarka trenutno obožava kombinaciju čokolade i Maraschino trešanja, a kada je u pitanju pečenje keksa za druge ljude, savjetuje: "Nemojte komplicirati, neka vaši keksi budu jednostavni i otmjeni. Napravite nešto što će vaša publika voljeti i nemojte se bojati biti hrabri kada su u pitanju kombinacije sastojaka i okusi."

Jedan od pomaka koji možete napraviti je svježe pečene kekse u posudi za pečenje nekoliko puta udariti po tvrdoj podlozi kako biste dobili mala, ali efektna udubljenja u sredini ili, pak, napraviti jedan veliki keks s komadićima čokolade u okruglom kalupu. Bit će drugačije i svakako izazvati reakcije.

Na kraju, ne preostaje nam drugo već u nastavku ostaviti dva recepata za kekse s čokoladom. I ne zaboravite, smjesi dodajte žlicu mlijeka u prahu. Bit će još bolji!

KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I HELJDOM

image
Lidija Lončarić/

PREJEDNOSTAVNI KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE PO RECEPTU S BON APPETITA

image
@moroccochris Instagram//
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 02:57