NOVI PROJEKT

Mario Krog iz nekadašnjeg Milk bara snima serijal o zagorskoj kuhinji, iskusne domaćice otkrivaju recepte za zljefku, kiflice i gibanicu

"Godinu dana nakon što sam izdao kuharicu, rodila se ideja o snimanju putopisnog serijala u kojem otkrivam što druge bake kuhaju u našem lijepom Zagorju", započeo je priču o svom novom projektu Mario Krog, vlasnik nekadašnjeg Milk bara, male proizvodnje vrhunskih mliječnih proizvoda u Gornjoj Pačetini.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Naime, nakon što je za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa zatvorio svoju malu proizvodnju jogurta, maslaca, sireva i najboljeg kefira koji smo kod nas uspjeli pronaći, Krog je odlučio posvetiti se kuhanju tradicionalnih zagorskih jela pa je tako, uz pomoć poznatih imena domaće gastro scene kao što su Petra Jelenić, Tomislav Špiček, Janja Benić i Domagoj Jakopović Ribafish, sastavio zbirku recepata pod naslovom "Babičini recepti". Logičan nastavak, objasnio je, bio je otići korak dalje pa je tako krenuo na put rodnim Zagorjem, obišao vrijedne domaćice i vrhunske kuharice i krenuo sa snimanjem serijala istog naziva.

image
Privatna Arhiva/

"Svaka emisija predstavlja priču jedne bake i ona kroz svoja dva recepta, jedan slatki i jedan slani, otkriva tajne svog i djetinjstva svojih baka i mame. Prva emisija je snimana u Začretju s bakom Ljubicom Radovečki koja sprema kukuruzni kruh i salovnjake uz pomoć unuke Mie. U serijalu će se pojaviti i baka Marica iz Labora koja nam je napravila gibanicu i zljefku, baka Božica Lacković iz Oroslavja koja je radila bučnicu i jabučnu pitu i Mirica Sinković koja je pripremila težačku pogaču i orah kiflice", objasnio nam je sadržaj serijala Mario Krog i dodao kako mu je plan kroz ovaj projekt obići cijelo Zagorje.

Na pitanje gdje će serijal moći pogledati, otkrio nam je kako će sve epizode biti dostupne na portalu Zagorskog lista te na Varaždinskoj TV.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:17