DOBRE IDEJE

MED, PRIJATELJ SLANIH I SLATKIH JELA: Neki ga vole na kriški kruha, neki ga stavljaju u čaj, a dobro ga je iskoristiti i u kuhanju glavnih jela!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Gusti slatki sok što ga pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima zasigurno oplemenjuje svako jelo i dodaje mu posebnu notu pa obična jednostavna jela postaju drukčija i ukusnija

Sve je veća upotreba meda u slanim jelima, na oko ga ne vidimo, no na nepcu se osjeti taj fantastičan spoj slatkoće koja se savršeno sljubljuje sa svinjetinom, peradi, ali i janjetinom. Da bi med sačuvao blagotvorna svojstva, treba paziti na neke detalje. Ne stavljate ga u kipući napitak jer na temperaturi višoj od 40 stupnjeva gubi ljekovita svojstva. Med baš ne ljubi metal, on utječe na PH vrijednost meda, stoga je bolje koristiti drvenu žlicu.

StockFood

Kad radite slastice s medom, bilo bi dobro malo ga zagrijati, a potom miješati s ostalim sastojcima. Morate biti brzi u oblikovanju tijesta jer se ono pri hlađenju stišće i teže je rukovati njime. Postoji jedan mali trik, drvenu žlicu tanko premažite uljem pa se med neće lijepiti, samo će skliznuti s nje. Kombinirajte med u slanim i slatkim jelima, oduševit će vas njegova moć sljubljivanja s mnogim namirnicama.

Pečena svinjentina s jabukama i medom

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Pileća krilca u marinadi od meda

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Popečci od batata i meda

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kozice s medom

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Namaz od meda

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Medena pita

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kruške s medom

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIAH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:36