Ako su vam uvijek bili privlačni keksići vješto ukrašeni royal icingom, no niste znali kako to postići kod kuće, ovih blagdana postoji za to rješenje. Naime, Pamela Poldrugač, vlasnica food bloga CharmPam, najavila je radionicu božićnih kolačića u Centru za kulturu prehrane. Polaznici će na radionici s Pamelom peći keksiće i učiti tehniku ukrašavanja royal icingom.
Peći će se shortbread keksići i medenjaci, a Pamela će polaznicima dati detaljne upute za pripremu royal icinga i poučiti ih različitim konzistencijama i idejama o kreativnom ukrašavanju. Bit će riječi i o bojama i opremi za ukrašavanje, materijalu za izradu i procesu sušenja.
Posebno je zanimljivo što je Pamela predvidjela dva datuma radionice za odrasle (11. i 17.12.), te jedan za roditelje i djecu (20.12.).
Vrijeme održavanja radionice je od 18.30 do 20 sati, a prijaviti se možete na www.kulturaprehrane.hr.
- Ovo je prilika da naučite nove vještine, izrazite svoju kreativnost i uđete u blagdanski duh s veseljem i inspiracijom, poručila je.
Odrasli će se na ovoj zabavnoj radionici počastiti toplim kuhanim vinom ili ginom, dok će za najmlađe spreman biti dječji šampanjac, kako bi i oni osjetili blagdanski duh.
Sve što na radionici napravite, moći ćete ponijeti sa sobom kući, zajedno sa smjesom za ukrašavanje, kako biste mogli i kod kuće nastaviti primjenjivati novostečeno znanje.
Pamela je s nama podijelila i recept za svoje omiljene božićne keksiće, one s pistacijama i kardamomom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....