TUŽNA VIJEST

Mlad i perspektivan hrvatski chef Dario Josipović iznenada je preminuo u 27. godini

 Dario Josipovic Instagram/
Kolege se opraštaju od talentiranog kuhara Darija Josipovića koji je iznenada preminuo

Mlad i prespektivan chef Dario Josipović iznenada je preminuo. Imao je samo 27 godina, a njegovom kulinarskom životopisu mogu pozavidjeti i dvostruko stariji kolege. Ipak, Dario je bio daleko više od pobrojanih stažiranja, a mi smo ga imali prilike upoznati dok je radio u pariškom restoranu AT uz bok poznatog chefa Atsushi Tanake.

Prilikom dogovora bio je uvijek susretljiv i spreman za razgovor s mislima usmjerenim u budućnost i dok je gotovo došlo do realizacije naše priče, on je već javljao kako ide dalje. Između ostalog, stažirao je i u baskijskom hramu gastronomije Azurmendi koji ima tri Michelinove zvjezdice.

Od hrvatskih restorana ističu se angažmani u Hemingwayu, Navisu, Dubravkinom putu i dubrovačkom Restaurantu 360 koji je na društvenim mrežama objavio tužnu vijest i izrazio sućut obitelji i prijateljima. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas su nam srca slomljena. Naši chefovi i kolege šalju najdublje izraze sućuti obitelji i prijateljima chefa Darija Josipovića. Bog je zaista primio veoma posebnu dušu", oprostili su se iz dubrovačkog restorana 360, gdje je Josipović nekad radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:15