Novo u Novom Zagrebu

Na Bundeku otvorena trattorija koja nudi jela mediteranske i talijanske kuhinje

 Bojan Zibar
Ponuda restorana neće se značajnije mijenjati od one na Vrbanima, a interijer je jako ugodan
Ponuda restorana neće se značajnije mijenjati od one na Vrbanima, a interijer je jako ugodan

Zagrebačka gastronomska scena ovog kasnog proljeća postaje bogatija za još jednu zanimljivu adresu. Mime‘s Grupa otvara drugu Mime’s Trattoriju, a kao novu lokaciju odabrali su lokaciju u blizini zagrebačkog jezera Bundek. Kuhinju novog restorana vodit će chef Juro Kljajić, čiji će se jelovnik temeljiti na jelima mediteranske i talijanske kuhinje s naglaskom na sezonskim namirnicama.

Priča o Mime‘su nije nova za poznavatelje zagrebačke scene. Nakon što su se prvi put predstavili s Mime‘s Gourmet Barom u Petrinjskoj ulici, u lipnju 2021. godine otvorena je i prva Mime’s Trattoria u Vrbanima. Taj se restoran brzo profilirao ponudom talijanskih specijaliteta i stekao popularnost među gostima.

image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar

Jelovnik nove Trattorije na Bundeku nastavlja se, kako kažu, na provjerenu formulu koja spaja tradiciju i moderne tehnike. U ponudi će se naći klasičnija predjela poput biftek tartara i carpaccia od tune, autentične rimske tjestenine kao što su Paccheri alla Zozzona, ali i konkretnija glavna jela. Među njima se ističu rezani irski Angus biftek, odnosno Stratagliata, te vegetarijanske opcije poput pečenog patlidžana s mozzarellom.

image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar

"Filozofija koja stoji iza koncepta temelji se na ideji da su najukusnija jela često ona najjednostavnija, pod uvjetom da je namirnica vrhunska. Cilj je gostima približiti talijanski pristup uživanju u hrani - opušteno, bez žurbe i u dobrom društvu. Ta se posvećenost kvaliteti očituje kroz cijeli jelovnik, a posebna važnost pridaje se i slatkom dijelu ponude", poručuju iz Mime‘sa.

Otvorenje ovog restorana ne predstavlja samo širenje Mime‘s Grupe, već i značajan pomak u gastronomskoj ponudi Novog Zagreba. Posebna pažnja posvećena je uređenju interijera, u kojem prevladavaju prirodni materijali i topli tonovi, s ciljem stvaranja ugodnog ambijenta koji se prirodno spaja s okruženjem parka.

image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar
image
Bojan Zibar

Lokacija, koja je do sada prvenstveno bila prepoznata kao gradska rekreacijska oaza, ovime dobiva novi sadržaj i potencijal da postane odredište za ručkove i večere. Time Bundek ne dobiva samo novi restoran, već i mjesto koje ima potencijal postati središnja točka za druženja, od opuštenih obiteljskih ručkova do večernjih izlazaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 22:45