ZAGREBAČKI ADVENT

Na još jednoj popularnoj adventskoj lokaciji svaki dan možete pojesti sarmu i mnogima najbolje fritule

Bili smo i na Europskom trgu te provjerili što se od hrane nudi ovdje

Nakon obilaska Strossmayerovog trga, Esplanadine Oleander terase i Slatkog Zrinjevca, vrijeme je za Europski trg. Svratili smo tamo ovih dana i provjerili što se nudi na ovoj, također prilično popularnoj adventskoj lokaciji. Otkrili smo tako kako je ovdje najbolje svratiti na topli ručak, slasni sendvič i slane fritule o kojima pričaju svi u gradu. Također, na Europskom trgu svakog četvrtka u sklopu humanitarne akcije kuhaju i poznata lica pa, u slučaju da želite uživati u dobroj hrani i uz to napraviti dobro djelo, svakako razmislite i o tome da izlazak petkom zamijenite onim četvrtkom. I ono najvažnije, kušali smo nekoliko jela, među kojima smo izdvojili ona koja su nam se svidjela najviše.

SARMA ILI BUNCEK?

Kada se ne Europski trg spuštate s Trga bana Josipa Jelačića, odmah na početku reda čekaju vas dvije kućice ekipe iz Cheese bara. Na jednoj možete naručiti fritule, a na drugoj se na otvorenom kuhaju buncek, sarma, vratina i grah. Cijena svih jela je 10 eura, osim porcije graha koja će vas koštati 9 eura. Budući da s jelima ekipe iz Cheese bara nikada ne ostajemo razočarani, to nije slučaj niti na Adventu pa, ako vam se jede toplo, fino, kuhano jelo, a nađete se u blizini, ovo je kućica na koju želite svratiti.

image
Privatna Arhiva/

AKO STE IPAK VIŠE ZA SENDVIČ

Među slanim favoritima izdvojili bismo i zbilja slasne sendviče ekipe s Eat me Cuban Sandwich kućice. Nude ih u nekoliko varijanti, Cubano sa sporo pečenom mariniranom svinjskom lopaticom, šunkom i krastavcima, zatim Philly Cheesesteak s paprikom te Italian Pesto Panini s pestom, ricottom, mozzarellom i junetinom. Kušali smo ovaj posljednji i zbilja je bio ukusan i slastan, u naše je ruke stigao još vruć, što nam je u tom trenutku, kada je temperatura vani bila prilično niska, puno značilo. Porcije na ovoj kućici su obilne pa preporučujemo da njihov sendvič podijelite na pola s dragom vam osobom. Cijene se kreću od 9 do 12 eura.

image
Sanjin Kaštelan//

FRITULE O KOJIMA PRIČAJU BAŠ SVI

Kako smo već pisali, isprobali smo i riblje fritule na kućici Ođe, ođe, o kojima se ovih dana naveliko priča. Rade ih s oslićem, a poslužuju s komadićima suhe smokve. Fritule su slasne, taman masne i ukusne. Cijena porcije je 8 eura. Više pročitajte ovdje.

image
Sanjin Kaštelan/ Sanjin Kaštelan//
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:48