VOLITE LIJEPO POSUĐE?

Nagrađivani brend maslinova ulja i poznata keramičarka osmislili elegantan set za kušanje ulja, izgleda predobro

 Marina Cosic/Marina Cosic
Ako se volite počastiti lijepim komadom posuđa, posebno bi vas mogla razveseliti suradnja brenda Brist i Marine Marinski

Potaknuta mišlju da vrhunsko ulje zaslužuje biti ravnopravan protagonist stola i na neki način otvoriti uživanje u hrani, Lena Puhar O‘Grady, koja stoji iza brenda nagrađivanih maslinovih ulja Brist, otkrila nam je, došla je na ideju o posuđu koje će taj koncept podržati. Snage je udružila s Marinom Marinski, našom poznatom i cijenjenom keramičarkom, i napravile su mali set za veliki užitak u dobrom maslinovom ulju. Nazvale su ga Olive Oil Experience set, a kada smo ovih dana kontaktirali Lenu, otkrila nam je detalje o ovoj lijepoj suradnji.

"Marina je još 2017. godine napravila personaliziranu seriju zdjelica za našu uporabu, koje koristimo tijekom degustacija, pratim je od samih početaka, cijenim i podržavam njezin umjetnički razvoj i izričaj i bila je logičan izbor za suradnju", ispričala nam je Lena u kratkom razgovoru.

image
Marina Cosic/
image
Marina Cosic/Marina Cosic

Set koji su kreirale sastoji se od dva komada posuđa; veće zdjelice dekorirane reaktivnim glazurama u pastelno zelenim i ružičastim tonovima, te manje zdjelice s bijelom podlogom na kojoj do izražaja dolazi boja ulja i iz koje se ulje može i mirisati, sa zlatnim detaljima lista i ploda masline koji set vizualno povezuju s Brist brendom.

"Obje su zdjelice ručno izrađene na lončarskom kolu i zajedno čine divnu cjelinu. Iako primarno zamišljene za prezentaciju ulja, uz komadiće kruha, mogu se koristiti na nebrojeno mnogo načina - za držanje krupne soli, serviranje raznih namaza i umaka, sladoleda, kao zdjelica za doručak... pa čak i kao elegantne posude za odlaganje nakita", dodala je Lena i otkrila nam kako je njezin najdraži i najjednostavniji prijedlog za serviranje staviti malo ulja u malu zdjelicu, posipati ga prstohvatom krupne soli te sve popratiti komadima tople sourdough focaccie servirane u većoj zdjelici.

image
Marina Cosic/Marina Cosic
image
Marina Cosic/Marina Cosic

Olive Oil Experience set može se nabaviti u Brist trgovini u središtu Vodnjana, ali i naručiti putem webshopa po cijeni od 38,50 eura. Izrađen je u ograničenoj količini, no Lena nam je otkrila kako će se po potrebi napraviti veće količine kada Marinski studio za to bude spreman.

Budući da je Brist jedan od rijetkih hrvatskih brendova koji neprestano radi na svom napretku, publici prezentira proizvode na inovativan način i usavršava svoje poslovanje, nije nas iznenadilo kada nam je Lena otkrila da je Olive Oil Experience set posuđa tek početak i samo jedan u nizu novih projekata.

"Puno je ideja i zamisli, a jedna uključuje i Marinski studio te ide u smjeru reduciranja packaginga. No, sve detalje otkrit ćemo uskoro. Trenutno smo u izgradnji novog poslovnog prostora na našem masliniku u kojem ćemo objediniti proizvodnju i prodaju, te koji će biti platforma za organiziranje jedne nove ponude; masterclassova, radionica i evenata kroz koje će se promovirati ekstra djevičansko maslinovo ulje i Istra", rekla nam je Lena Puhar O‘Grady na kraju.

image
Marina Cosic/Marina Cosic
image
Marina Cosic/Marina Cosic
image
Marina Cosic/Marina Cosic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:42