INSPIRATIVNA JELA

Najprestižniji gastronomski portal na svijetu predstavio je jela iz dubrovačkog Restauranta 360

 Veronica Arevalo Info@svadbaspho/
Portal Fine dining lovers objavio je na svojoj stranici jela chefa Marija Curića.
Portal Fine dining lovers objavio je na svojoj stranici jela chefa Marija Curića.

Najprestižniji gastronomski portal na svijetu, Fine dining lovers objavio je u rubrici Food fotografija inspirativna jela dubrovačkog Restauranta 360. Samo neka od predstavljenih jela su Jakobova kapica s mariniranom repom, juhom od luka te kvinojom, tuna s kremom od cvjetače te kroketom morskog ježinca te primjerice lignja na kremi od hrena i krumpira.

image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/
image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/
image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/

Restaurant 360 zasigurno je najekskluzivniji restoran koji Hrvatska u ovom trenutku ima, a njihov chef Marijo Curić izabran je za chefa 2020.godine po izboru Dobrih restorana. Prije sad već gotovo tri godine Restaurant 360 dobio je jednu Michelinovu zvjezdicu, a osim spektakularnog ambijenta, najsmjelijeg servisa treba spomenuti i vrlo ekstenzivnu vinsku kartu. Za takvu preciznost u servisu, atmosferi, vinskoj karti i naravno gastronomskoj priči zaduženi su glavni voditelj Rudolf Papac i spomenuti glavni chef. Zanimljivo je spomenuti da Wine Spectator kao vodeći autoritet u svijetu vina čije tiskano izdanje prati više od tri milijuna čitatelja diljem svijeta već nekoliko godina zaredom odlikovao je ovaj dubrovački restoran zbog iznimne vinske ponude, a prije 2 godine iz istog je razloga nagrađen po izboru Dobri restorani. Imajući u vidu stil restorana i publiku koja u Dubrovnik dolazi, a to su ljudi iz cijeloga svijeta, na karti se ističu svjetski standardi kao što su GG rizlinzi, prestižne bijele i crne burgundske i rhonske raritetne etikete, velika španjolska, talijanska ili kalifornijska vina, te u vertikalama impresivna starija i velika godišta prestižnih bordoških kupaža. Da približe iskustvo lokalnih vina, imaju i 70-ak vina na čaše autohtonih sorata kao što su, primjerice, pošip, malvazija ili plavac mali.

image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/

Restaurant 360 počet će s radom 7. svibnja

Posljednji put smo posjetili spomenuti dubrovački restoran u listopadu prošle godine, a ovdje pročitajte naše dojmove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 05:39