To se čekalo

Najveći projekt jednog od najboljih chefova na svijetu: U istom danu otvara tri restorana u jednom gradu

 Valery Hache/Afp/Profimedia
Mauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san

Iako je otvorenje restorana u Londonu, kako smo pisali, najavio još 2021., argentinski chef Mauro Colagreco to će ipak učiniti tek krajem rujna ove godine. I točno onako kako je planirao - u suradnji s londonskim Rafflesom at The OWO (Old War Office) kako bi zajedno izgradili priču o novom luksuznom hotelu koji je otvoren u Whitehallu.

U sklopu hotela nalazit će se dva restorana - signature restoran Mauro Colagreco bit će fokusiran na fine dinning, dok će drugi biti više nalik brasseriji s laganim zaokretom. Treća dostupna opcija, kako piše Fine Dining Lovers, bit će privatni chef‘s table, odnosno restoran po nazivu Mauro’s Table.

Argentinska kulinarska zvijezda i legenda čiji restoran u Mentonu nosi tri Michelinove zvjezdice i u ovim će restoranima meni posvetiti autohtonim vrstama voća i povrća, točno njih 70, u raznim formama.

“Puno smo radili s lokalnim farmerima i proizvođačima voća i povrća iz okolice Londona. Svaki dan će nam dostavljati najsvježije lokalne namirnice. Primjerice, surađujemo i s Crate to Plate, londonskom inicijativom za mikrofarme od koje ćemo nabavljati salate, ali i sa škotskim Stoddard’som do kojega ćemo nabavljati meso. Kopriva će nam stizati s Aweside farme u West Sussexu, kamenice i rakovi iz Škotske", rekao je Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru.

Chef je dodao kako je otvorenje ovih restorana također dio njegove misije i ideje da rehabilitira biljne vrste koje smo zaboravili ili ih još ne poznajemo dovoljno.

Inače, osim restorana u Francuskoj i Londonu, Colagrego ima restorane i u Kini, a nedavno je pokrenuo posao i u SAD-u: Florie‘s u hotelu Four Seasons u Palm Beachu. Također, stvorio je Carne, lanac restorana koji nudi hamburgere u Argentini.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:46