VELIKE PROMJENE

Nakon 20 godina Kroštula zatvorila svoje dvije pekarnice, kupci razočarani: ‘Znači, srce će mi puknuti‘

Neki od vjernih kupaca pomislili su i kako je možda riječ o prvoaprilskoj šali

Kako su na svojim mrežama obavijestili svoje kupce nešto prije Uskrsa, Kroštula je početkom travnja, točnije prvog u mjesecu, zatvorila svoje dvije pekarnice u Zadru, na adresama Zlatarska 14 i Domovinskog rata 8. Objasnili su to činjenicom da im širenje posla na drugim područjima oduzima puno vremena i fokus su usmjerili upravo na to te stoga ne mogu unaprijediti svoje poslovnice u Zadru onako kako bi oni to htjeli.

"Nakon 20 godina svakodnevnog druženja, nije lako promijeniti pravac u kojem ideš. Nažalost, novi izazovi i prilike koje su nam se dogodile, traže od nas da i ovo malo fokusa što nam je ostalo usmjerimo u drugom pravcu", poručili su i zahvalili se kupcima koji su svakodnevno kupovali njihove proizvode i bili dio njihove priče.

image
Marko Miščević/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

"Iako ove dvije lokacije prestaju s radom, mi uvijek aktivno radimo na tome kako bismo vam bili što dostupniji i što pristupačniji. Vjerujemo da ćemo se brzo vratiti u Zadar s novim, svježim konceptom i ponovno se družiti", dodali su.

Da su njihovi stalni kupci ostali više nego razočarani govore i komentari ispod objava o zatvaranju na društvenim mrežama.

"Znači, srce će mi puknut! Dva puta godišnje do Zadra i najveći hype u Kroštulu po Kroštule i sendvič s mortadelom", napisala je jedna korisnica društvene mreže Instagram, a druga dodala kako je Kroštula svakako bila najbolja pekarnica u Zadru.

image
Luka Gerlanc/Cropix

"Baš šteta za nas u Zadru" i "Nadam se da ćete se brzo vratiti", samo su neki od komentara na ovu vijest.

Kroštula je inače pokrenuta u Pakoštanima, gdje je Karlo Vulin preuzeo uhodani obiteljski pekarski posao i pretvorio ga u najpoznatiji brend koji se bavi proizvodnjom proizvoda od kiselog tijesta u zemlji, a odnedavno i šire. Nakon otvaranja pekarnica u Zadru i sudjelovanja u pokretanju nekoliko pekarskih projekata u cijeloj zemlji, Vulin je otvorio zagrebački Boogie Lab, koji je danas veliki hit. Nedavno je tako najavio i širenje u New York. Cijelu priču Karla Vulina možete čitati u novom broju magazina Dobra hrana.

image
Fotografija: Berislava Picek/Cropix/Kreativna direktorica: Vesna Veselić

Novi broj magazina Dobra hrana, koji je u prodaji od 21. ožujka 2024., posvećen je dobrom kruhu pa se tako na više od 200 stranica nalaze priče o najvažnijim ljudima od kruha u zemlji, recepti i drugi sadržaj, poput reportaže s Neretve, priče o Ani Roš i slastičarkama iz sjene, gastro tetovažama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 11:15