KAKO IZGLEDA DANAS

Napokon se otvara legendarna Skenderica, nudit će klasike zagrebačke kuhinje, evo detalja

 Filip Popović/
Sada je konačno poznat i točan datum otvorenja nekada poznatog zagrebačkog izletišta, a danas obiteljskog restorana

Ove subote, 21. listopada, napokon se otvara nova, renovinarana Skenderica u zagrebačkim Remetama. Starim Zagrepčanima dobro poznato mjesto preuzela je Ana Lisak sa svojim timom, osvježili su prostor i timski sastavili meni. U novoj Skenderici gosti će tako već od ovog vikenda moći uživati u jelima kao što su patka s mlincima, kopun, pohanci, kobasice i krvavice, dugo i sporo pečena mesna jela, štrukli, divljač, ali i čušpajzmai i jelima na žlicu.

image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
image
Filip Popović/

Kako nam je nedavno ispričala Ana Lisak, u pitanju je projekt o kojem je razmišljala nekoliko godina, otkada je nekadašnja Skenderica zatvorila svoja vrata. Sama je oduvijek htjela imati topao restoran, gdje će vladati opuštena, obiteljska atmosfera i posluživati se hrana u kakvoj ona i njezina obitelj sami vole uživati.

"Prije dvije godine ušli smo u prostor, počeli s renovacijom i pritom smo pazili da restoran ne izgubi svoju dušu, da se i dalje osjeti tradicija, da je tu bilo puno veselja, pozitivne i dobre energije", ispričala nam je Ana Lisak te dodala kako je u pitanju projekt s kakvim još nije imala doticaja te kako će velik dio posla prepustiti svom unuku Bruni Pavliću, koji će sa suprugom Marijom voditi restoran.

image
Filip Popović/

Restoran ima 90-ak sjedećih mjesta i prostranu terasu s koje puca prekrasan pogled na zagrebačke vinograde. Kako smo saznali, meso i povrće u Skenderici dobavljaju od malih lokalnih proizvođača, a sve što mogu rade sami. Tako će se ovdje moći pojesti pravi domaći njoki i knedle, mlinci i savijače od domaćeg vučenog tijesta.

"Mi nismo proizvođači, ali temeljne stvari koje idu na stol, to želimo napraviti i ponuditi onako kako treba", rekla nam je svojevremeno Ana Lisak i dodala kako će cijene biti umjerene i kretat će se oko 20 do 30 eura po osobi za bogat nedjeljni ručak. Cijelu priču o novoj Skenderici pročitajte ovdje.

image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
image
Filip Popović/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:28