Jedinstvena prilika

Naša zlatom nagrađena vinarija na Decanteru organizira kušanje vina, pa i onog najboljeg

 Instagram @rossi_winery
Ova je istarska vinarija na ovogodišnjem najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina osvojila zlatnu medalju s visokih 95 bodova za Malvaziju Istarsku

Wine shop Provišta i Vinarija Rossi donose jedinstvenu kušaonicu. Naime, u nedavno otvorenom decentnom wine shopu smještenom u ACI Marini Opatija u Ičićima ove subote, 26. kolovoza, s početkom u 18:30 sati održat će se zanimljiva vinska kušaonica.

U idiličnom ambijentu ACI Marine Ičići, dok sunce zalazi za Učku i obasjava horizont pastelnim bojama, imat ćete priliku kušati nekoliko vrhunskih vina proizašlih iz podruma obitelji Rossi. Perjanica prezentacije bit će Malvazija Istarska koja je s čak 95 bodova, jedina svježa malvazija s osvojenom zlatnom medaljom na ovogodišnjem Decanteru, najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina koje se održava u Londonu.

Nagrađena Malvazija Istarska zaokruženo je i harmonično vino zelenkasto-žute boje, kristalno bistra, s mirisom cvijeta bagrema i voćnim notama jabuke, šljive i marelice. Balansirana, umjerene mineralnosti, idealna uz ribu, plodove mora, bijelo meso i lagane sireve. Osim Malvazije Istarske gosti će iz bogatog opusa Rossi vinarije degustirati otmjeni Chardonnay, vibrantni ljetni Rose, Muškat Žuti i elegantnu crnu kupažu Moro. U obitelji Rossi, o kojima smo pisali još 2019., vještina rada s lozom traje već pet generacija, a vino proizvode s velikom strašću od vlastitog grožđa uz moto "Za život vrijedan življenja".

Inače, ime vinarije Rossi, smještene u istarskom mjestašcu Bajkinima, u Vižinadi, donedavno i nije bilo odveć prepoznatljivo. Iako se vinarstvom bave već dulje od 130 godina, svoje prvo vino u Hrvatskoj prodali su tek 2002. godine. Do tada su izvozili u Sloveniju i Italiju i to u rinfuzi. Odlučili su odbaciti stari model poslovanja te ili proizvoditi buteljirana vina iznimne kvalitete ili odustati od svega. Njihova vinska priča, koju su započeli još 1885. godine, kad je Federico Rossi kupio prvi komadić zemlje iznad rijeke Mirne i zasadio prve čokote terana i malvazije, razvija se u dobrom smjeru.

image
Press

Sukladno motu obitelji Rossi ovu subotnju večer prožet će vrhunsko vino, divan ambijent i fini zalogajčići uz pogled na more. Na vama je samo da dođete u dobrom društvu. Cijena degustacije po osobi iznosi 25 eura te je osiguran besplatan parking u ACI Marini.

Zbog ograničenog broja mjesta obavezne su rezervacije. Rezervirati možete na Instagram profilu @wine.shopprovista te na broj: 098 198 8663.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:17