ČETIRI SU KRITERIJA

NAUČITE KUPITI DOBAR LOSOS: Savjeti i recepti koje morate imati u rukavu!

Donosimo četiri savjeta kako ga kupiti i četiri isprobana recepta!

Imamo li prilike sa zadovoljstvom se slasni komadi ovog sjevernjaka nađu na našim tanjurima. Kad se to dogodi bolje budite sigurni kako se radi o izuzetnom primjerku koji je dobre kvalitete i koji će se moći lijepo spremiti. Zasigurno ne želite da dugo željeni komad lososa bude na izmaku snaga te ga morate kamuflirati koje kakvim čudima i začinima da biste prikrili njegovu lošu kvalitetu.

Postoje četiri kriterija koje dobar komad lososa mora zadovoljavati:

Miris

On mora mirisati po soli i svježini. Bilo kakvo odudaranje od ovog opisa bolje pronađite alternativu.

Dodir

Nikakve sluzave i glatke teksture nisu dozvoljene. Losos mora imati jasne šare koje je lako osjetiti na dodir. Ne znamo hoće li vam prodavač dopustiti da prstima prolazite po filetima, ali crte vam moraju izgledati grubo na dodir, a ne svilenkasto.

Boja

Boja mora biti žarko narančasta dok kod divljih lososa ona prelazi čak u crvenu nijansu.

Koža

Koža mora biti svilenkasta i svjetlucava. Takva će se na roštilju svaršeno pretvoriti u lagano karameliziranu hrskavu koricu!

A sad priprema!

Donosimo četiri isprobana recepta. Rillets od lososa pomogla nam je napraviti Ana Ugarković i može vam poslužiti hladno predjelo, volite li ga pečenog možete izabrati između kombinacije s limetom ili špinatom, a jako je ukusan i u piti. Možete je napraviti u većem plehu i ostaviti za večeru jer će i tada biti jednako ukusna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:25