NOVA KUHARICA

Naučite sve o kućnoj izradi mlijeka od badema, brzom kiseljenju kupusa i tempehu!

 Petar Santini
Bili smo na predstavljanju nove kuharice poznate blogerice Maje Brekalo

"Moja se kuharica zove "Sretna hrana" jer smatram da, pogotovo u ovo doba, moramo biti sretni kad pripremamo hranu i sretni kad je jedemo, a onda će nas ta hrana učiniti sretnima jer je zdrava, lako probavljiva i ne opterećuje organizam. Obožavam hranu i sve vezano za nju. Volim smišljati zdrave, cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice. Nadam se da ću ovom knjigom barem dijelom na čitatelje prenijeti svoju strast i neke uspjeti nadahnuti i motivirati da svakodnevno pripremaju hranjive i ukusne obroke bez brojenja kalorija ili grižnje savjesti zbog onoga što jedete", rekla je Maja Brekalo na početku predstavljanja svoje knjige, kuharice "Moja sretna hrana" u izdanju Planetopije, koje se održalo vrtu u Zrno bio bistroa u zagrebačkoj Medulićevoj ulici.

Kuharica je podijeljena po obrocima: fin i hranjiv doručak, potom jela na žlicu, nešto jednostavno za ručak, kada dolaze gosti, nadahnuto Dalekim istokom i bezgrešni deserti. Na kraju kuharice Maja objašnjava osnovne recepte, primjerice kako napraviti mlijeko od orašastih plodova, brzo ukiseliti kupus, kako pravilno skuhati rižu i kvinoju (jer dobro ih je imati u hladnjaku kuhane, pa je priprema jela itekako brza), kako ispeći tofu...

Maja Brekalo kreativna je snaga i fotografkinja iza iznimno uspješnog bloga i Instagram profila Delicious and Healthy by Maya koji broji više od 165.000 pratitelja. Uz kreativni rad kojim se bavi posljednjih pet godina, već više od 20 godina radi kao stjuardesa i smatra se sretnom što je u životu dobila priliku raditi čak dva posla koja obožava.

Izdana u lipnju, kuharica "Moja sretna hrana" već je sljedeći mjesec zasjela na prvo mjesto najprodavanijih kuharica prema podacima o prodaji u knjižarama. Već sljedeće godine bit će objavljena i njezina prva kuharica na engleskom jeziku, koju objavljuje za američkog izdavača, a za čitatelje Dobre hrane ustupila je tri recepta iz prve kuharice. Pa ako vam se jela svide, kao što su i nama, svakako nabavite kuharicu koja će vas oduševiti receptima, ali i načinom pripreme koji je jednostavan, brz i pristupačan čak i onima koji se dosad nisu usudili upuštati u pripremu ukusnih vegetarijanskih jela.

Toplo-hladna proteinska salata od prženog slanutka i kvinoje

image
Toplo-hladna proteinska salata od prženog slanutka i kvinoje
Maja Brekalo

"Panceta" od kokosa

image
„Panceta” od kokosa
Maja Brekalo

Čokoladna krema od prosa

image
Čokoladna krema od prosa
Maja Bekalo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:56