StoryEditor
Zdravi desert

Brza čokoladna krema od prosa po receptu Maje Brekalo, autorice kuharice "Moja sretna hrana"

"Jako čokoladan, ali jako lagan i potpuno bezgrešan - skoro ručak", rekla nam je Maja
 Maja Brekalo

Recept je vrlo jednostavan i gotov za 10 minuta ako imate već skuhano proso ili rižu.

Navedeni sastojci bit će dovoljni za 6 teglica od 120 ml
Vrijeme pripreme: 15 minuta

Trebat će vam:

2 šalice (200 g) kuhanog prosa
2 šalice (470 ml) bademovog ili zobenog mlijeka
1/2 šalice (70 g) prženih i oguljenih lješnjaka
5 žlica (30 g) nezaslađenog kakaa
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
5 datulja bez koštica (50 g)
prstohvat soli
2 žličice limunovog soka
2 žlice javorovog ili agavinog sirupa

Priprema:

Stavite u blender mlijeko, lješnjake i datulje te izblendajte. Zatim dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte u staklenke i čuvajte u hladnjaku najviše 3 do 4 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2020 14:50