ODOLITE VI LJETNOM VOĆU!

NIKAD DOSTA SLATKOG: Sjećate li se Rokovih borovnica? E pa sad ih možete naći i u Hromalićevim kolačima!

 Sanjin Kaštelan
 

Rokove borovnice, poznate po suradnjama sa zagrebačkim restoranima i slastičarnicama, nastavljaju svoje kulinarske avanture i ovoga puta hrabro uskaču na meni boutique slastičarnice Le Kolač.

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolac borovnicom.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Sadnice matičnih biljaka dopremljene su iz Sjeverne Amerike u Hrvatsku prije 10 godina, a dom su pronašle na plantaži Dvoranci kod obitelji Viretum. Rokove borovnice sretno rastu nedaleko od Zagreba, na plantaži Dvoranci u općini Pisarovina, a na tri i pol hektara zasađeno je 5500 biljaka.

Sanjin Kaštelan

Uz dobru dozu kreative jednog od najtalentiranijih hrvatskih slastičara, Roberta Hromalića, Rokove borovnice postaju obavezan sastojak novog sezonskog deserta koji se ne propušta.

Sanjin Kaštelan

Ovu slasticu s vrhunskim sastojcima i individualnim karakterom, osvježavajućim i razigranim okusom, lagane i kremaste teksture, zajedno čine: kakao nibs, krema od borovnica i kakaa, čokoladno prhko tijesto i na vrhu – Rokove borovnice, sve u savršenom omjeru i s potpisom Roberta Hromalića.

Zagreb, 140219.
Trg Petra Petretica.
Slasticarnica Le Kolac.
Na fotografiji:Robert Hromalic, slasticar i vlasnik.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Robert Hromalić poznat je po kreativnosti i svježem pristupu tehnikama i recepturama. Ime je gradio na pariškoj slastičarskoj sceni – školovao se na prestižnoj kulinarskoj školi Ferrandi, radio u legendarnom Le Meuriceu s poznatim francuskim slastičarskim imenom Cedricom Groletom i bio je sous-chef Yannu Couvreru, jednom od najcjenjenijih predstavnika suvremenog francuskog slastičarstva. Rokove borovnice su baš to tražile!

Jedno je sigurno – kad kušate ovu slasticu bit ćete oduševljeni, a možda ćete u njoj i pronaći svoj najdraži desert ljeta. Dobar tek žele Vam Roko i Le Kolač!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:43