U subotu, 4. listopada, JRE-Hrvatska u Zagrebu priprema nezaboravno iskustvo prilikom kojeg će chefovi članovi udruge reinterpretirati staru zagrebačku kuhinju u novom ruhu. Pod nazivom Nove tendencije stare zagrebačke kuhinje, zagrebački Muzej suvremene umjetnosti pretvorit će se u kulinarsku pozornicu za svega 60 uzvanika.
Kako najavljuju, ovu jedinstvenu večer prepunu strasti prema gastronomiji, talenta i okusa donosi udruga JRE-Hrvatska, dio prestižne međunarodne obitelji Jeunes Restaurateurs, koja okuplja 16 vrhunskih hrvatskih restorana i njihovih chefova – među kojima čak šest nose Michelinove zvjezdice: Badi, Boškinac, Dubravkin put, Foša, Konoba Boba, Konoba Kala, Korak, Lemongarden Restaurant, LD Restaurant, Monte, Navis, Pelegrini, Plavi Podrum, San Rocco, Vila Rova, Zijavica.
JRE-Hrvatska inače je dio međunarodne udruge Jeunes Restaurateurs, osnovane 1974. godine u Francuskoj, koja danas okuplja više od 400 restorana i chefova iz 16 zemalja Europe. Hrvatska se udruzi pridružila 2011. godine, a od tada JRE-Hrvatska predstavlja najistaknutije domaće restorane i chefove koji dijele zajedničke vrijednosti: izvrsnost, strast prema gastronomiji, poštovanje prema lokalnim namirnicama i terroiru, te posvećenost održivosti i edukaciji novih generacija kuhara. Kroz međunarodnu suradnju, razmjenu znanja i promociju hrvatske kulinarske baštine, JRE-Hrvatska aktivno doprinosi razvoju i pozicioniranju Hrvatske kao vrhunske gastronomske destinacije.
Talent & Passion, najavljuju iz JRE-a, donosi večer čistog hedonizma i priču o Zagrebu kakvu još niste doživjeli – istovremeno urbanu, avangardnu i duboko ukorijenjenu u tradiciji. JRE-Hrvatska je pripremila bogati gastronomski i zabavni program, a gosti će večer započeti ekskluzivnim privatnim vođenim obilaskom stalnog postava MSU-a te spuštanjem niz skulpturu Carstena Hoellera "Dvostruki tobogan".
Čini se, ovo nije još jedna večera, već doživljaj koji će se dugo pamtiti. U srcu Zagreba, među zidovima Muzeja suvremene umjetnosti, posjetitelje čeka večer u kojoj se umjetnost pretače u okuse, a strast u uspomene. Mjesta su ograničena, a sve dodatne informacije vezane za kupovinu ulaznica dostupne su putem [email protected].
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....