Noma 2.0 je prilikom otvaranja najavila kako će svoj kulinarski kalendar dijeliti na tri različita segmenta ovisno o godišnjim dobima; plodovi mora, povrće te divljač i šumski plodovi. Najviše je pak interesa izazvalo upravo povrće, budući da se divljač i plodovi mora čine kao provjereno dobre opcije u bilo kojoj varijanti. Može li Noma 2.0 povrće učiniti uzbudljivim? Puno stvari može poći po zlu. Sezona povrća je upravo započela u danskom restoranu gdje nude veganski i vegetarijanski jelovnik. Društveni mediji su prepuni objava iz nove Nome, a najuzbudljivijom se čini shawarma od celera koja neodoljivo podsjeća na originalno mesno jelo, a služi se s naribanim tartufom, ribizlima i jabukom. Za desesrt služe kolač koji izgleda poput lončića s biljkom, a sadrži kremu od buče, pastu od oraha te ružine latice s roštilja. Zvuči zaista uzbudljivo!
Pasite oči ovim genijalnim fotografijama!