UZBUDLJIVA 2022.

Nova godina donosi nam sjajne gastronomske projekte, priče i nove kuharice, evo što nas čeka

 Mauro Colagreco, Restaurant Mirazur Facebook Stranica/
Sudeći prema najavama, 2022. godina mogla bi biti više nego uzbudljiva kada je u pitanju gastronomija

Iako je pandemija uvelike usporila napredak na svjetskoj gastronomskoj sceni posljednje dvije godine, brojni chefovi pronašli su način kako da iz nezahvalne situacije izvuku ono najbolje. Dok su neki od njih pisali kuharice, drugi su smišljali nove koncepte, radili na još uzbudljivijim menijima i zajedno sa svojim timovima istraživali i učili. Plod takvog rada na sebi upravo je nekoliko sjajnih projekata koji tek trebaju biti predstavljeni, a samo neki od njih nedavno su se našli i na listi portala Fine Dining Lovers.

Navode tako kako bi 2022. godina mogla biti više nego uzbudljiva upravo zbog otvaranja, novih suradnji i koncepata poznatih chefova. Među najznačajnije svrstali su dolazak chefa Maura Colagreca u London gdje će raditi na projektu hotela Raffles London. Kako je najavljeno, u planu je i brasserie s pomakom te fine dining koncept, a najavljen je i private chef's table. Još jedna više nego zanimljiva vijest jest i ona da će talijanski chef Massimo Bottura raditi na projektu Osterije Gucci, smještene u Seulu.

Najavili su još nekoliko sjajnih projekata kao što je otvaranje restorana peruanskog chefa Virgilia Martineza u Tokiju te procvat scene u Dublinu i Australiji.

Osim toga, kako navode na portalu Fine Dining Lovers, 2022. godina mogla bi biti prilično uzbudljiva za ljubitelje kuharica. Najavljeno je, naime, kako će u travnju ove godine izaći "White Rabbit" Vladimira Mukhina iz istoimenog restorana u Moskvi. Kuharica je idealna, kako pišu, za one koji žele stvarati drugačiju hranu, a osim osobnih priča samog chefa i recepata, tu su i divne ilustracije. Velika je vijest i kuharica "Core" Clare Smyth. U pitanju je zbirka priča, recepata i ilustracija koja na simpatičan način dočarava pogled na hranu jedne od najvećih chefica na svijetu. Kuharica izlazi u svibnju 2022. godine.

S velikim uzbuđenjem očekuje se i kuharica namijenjena najmlađima, poznatog talijanskog restorana s londonskom adresom - The River Cafe. Sadrži 50 jednostavnih recepata za jela koje najmlađi mogu napraviti sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:24