NOVO NA POLICAMA

Nova knjiga Ferrana Adrie gastronomska je enciklopedija koja otkriva sasvim novi svijet namirnica

 Elbulli Fundacion Restaurantes Facebook
Jedan od najpoznatijih chefova na svijetu uskoro na tržište izbacuje knjigu "Unelaborated Products"

Nakon što je izdao "What is Cooking" i "The Origins of Cooking", jedan od najpoznatijih chefova današnjice, Ferran Adrià, najavio je kako će od rujna ove godine biti dostupna i njegova nova knjiga "Unelaborated Products". Riječ je o svojevrsnoj gastronomskoj enciklopediji koja čitatelju pomaže shvatiti prirodu i odakle zapravo dolazi hrana, razumjeti pojedinu namirnicu i način na koji svaka od njih funkcionira. Tako čitatelj, primjerice, jednostavno može naučiti koja je razlika između različitih biljaka i je li riža zapravo sjeme ili žitarica, piše Fine Dining Lovers portal.

image
www.phaidon.com


Španjolski chef Ferran Adrià u gastronomskom svijetu najpoznatiji je po svom revolucionarnom pristupu hrani i legendarnom španjolskom restoranu El Bulli. On je, naime, svojevremeno svijetu predstavio potpuno drugačiji pogled na gastronomiju, pokrenuo je i elBulliFoundation, a dobro je spomenuti i kako je kroz svoju karijeru mentorirao neke od danas iznimno cijenjenih imena u svijetu gastronomije poput Andonija Luisa Aduriza, Gaggana Ananda te Massima Botture.

Njegova nova knjiga, treća po redu, kako je najavljeno, pruža dobar uvid u samu srž hrane koju konzumiramo i odlična je podloga za sve one koje zbilja zanima gastronomija. Potpisana kopija dostupna je za prednarudžbu putem Phaidona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:57