RUČAK PETKOM

Novi sushi bar Gyotaku nudi dosta dobar sushi za vrlo pristupačnu cijenu

 Privatna arhiva
Isprobali smo sushi iz novog Gyotaku sushi bara otvorenog na zagrebačkom Kvatriću

Početkom travnja u zagrebačkoj Gotovčevoj ulici otvoren je Gyotaku, novo mjesto za ljubitelje sushija koje gostima nudi čak devet sushi paketa, poke zdjele i tri deserta. Ono što Gyotaku izdvaja u moru zagrebačkih sushi barova jest mladi chef Mladen Križanović koji, kako smo već pisali, posjeduje certifikat Tokyo Sushi Academyja. Riječ je o jednoj od najboljih japanskih škola za strane sushi majstore koja se održava na engleskom jeziku. Križanović je sushi akademiju završio 2019. godine nakon čega se nastavio usavršavati za sushi majstora.

image
Privatna Arhiva/

Chef Mladen Križanović pripremom sushija amaterski se počeo baviti u vlastitoj kuhinji, a kada je shvatio da mu ide bolje nego što je očekivao, za čitavu se stvar zainteresirao i ozbiljnije. Nekoliko je godina radio u zagrebačkom Cateringu Lisak gdje je i dobio priliku za usavršavanje u Japanu. Još prije nekoliko godina ispričao nam je kako je tužno da se ponuda sushija u domaćim restoranima bazira na korištenju lososa i kozica iz uvoza uz golemi potencijal koji pruža naše more. Tada nam je s velikim uzbuđenjem govorio i o kombinacijama sushija s morskim ježincem ili sirovom sipom.

Danas u Gyotaku sushi baru priprema nekoliko vrsta sushija, a gosti mogu birati i između dvije vrste poke zdjela - tunu i losos. Mi smo ovog petka isprobali Mixbox classic u kojem dobivate četiri uramakija s tunom i krastavcem, četiri California uramakija te tri nigirija s lososom. Riža nije bila suha, sushiji su bili lijepo i uredno složeni, a kombinacije ukusne. Količina je dovoljna za jedan pristojan ručak, a cijena od 54 kune vrlo je pristupačna.

Osim toga, nude i tri deserta do 20 kuna - macha tiramisu, čokoladni snack s pahuljicama i rižin puding sa sezonskim voćem.

image
Privatna arhiva

Cijene ostalih sushi paketa kreću se od 49 do 78 kuna. Najjeftinije ćete platiti Vege box, California te Losos mini box, a 59 kuna treba izdvojiti za klasičan Losos box i Spicy uramaki box koji sadrži desetak komada sushija. Najskuplji je Premium box koji sadrži deset različitih varijanti sushija s tunom i lososom, a cijena mu iznosi 78 kuna. Za poke zdjelu s lososom morat ćete izdvojiti 64 kune, odnosno 69 kuna za tuna poke zdjelu.

Gyotaku je otvoren svakog dana od 11:30 do 21:30 sati, sushi možete pojesti na njihovoj terasi ili uzeti za van, a dostupni su i za narudžbu putem dostavnih servisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:31