Sjajna reklama

Novinarku Financial Timesa oduševila Istra, njezina vina, a posebno ova delicija

 Unsplash
Ne bi to bilo ništa čudno da nije došla pisati o filmskom festivalu, a ne o hrani

Povodom nadolazećeg Motovun film festivala, koji se od ove godine održava pod novim konceptom i nazivom Cinehill, odličnu najavu festivala, ali i ljepota eno-gastro ponude Istre donosi prestižni britanski dnevni list Financial Times, koji je objavio opširan prilog "Postcard from Croatia: watching movies in medieval" novinarke Patricije Nillson, piše poslovni.hr.

Novinarka ističe povijesnu baštinu Motovuna te važnost festivala za ljubitelje neovisnih filmova, koji u kombinaciji s autohtonom eno-gastronomskom ponudom usred pejzaža središnje Istre nema konkurenciju. Novinarku, koja je prošle godine i posjetila festival u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, tijekom boravka u Istri je posebno oduševila gastronomska ponuda u kojoj se ističu tartufi, a dodatno je istaknula i vinske sorte Teran i Malvaziju Roxanich, vinara Mladena Rožanića o kojemu je nedavno, kako smo prenijeli, pisao i Designboom.

image

Vinar Mladen Rožanić, vlasnik vinarije Roxanich

Boris Kovacev/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Ova objava u Financial Timesu, koji bilježi doseg od gotovo 4 milijuna čitatelja željnih premium putovanja, od velike je važnosti za hrvatski turizam i promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije bogate i raznolike ponude, a popularnost Hrvatske među britanskim turistima dodatno potvrđuju i podaci iz sustava eVisitor.

image
Dusko Marusic/Cropix

Naime, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine s UK tržišta ostvareno preko 310.000 dolazaka i više od 1,4 milijuna noćenja što u usporedbi s istim razdobljem lani predstavlja rast od 8 posto u dolascima te rast od 5 posto u noćenjima.

Da Financial Times voli našu gastronomiju, pokazali su još prije par godina, kada su u tekstu pod naslovom "Zašto je Hrvatska nova foodie destinacija", objavili lijepi longread o našoj kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:51